Suomalaisten videokamera ei yltänyt start up -palkinnoille Piilaaksossa

21.05.2014 10:29 -

Enbuske & Linnanahde Crew'n haastattelema Lauri Salovaara kertoi, ettei tappio harmita, sillä voitto meni oikeaan osoitteeseen.

Oululainen FilmMe Group haki Kaliforniassa järjestetystä Launch: Silicon Valley -kilpailusta sijoittajaa ja tunnettavuutta paikannukseen perustuvalle rannekekameralleen.

Vuonna 2011 perustetun yrityksen perustajat ovat ex-nokialaiset Tapio Koivukangas ja Jani Lehto sekä yrittäjä ja mediapersoona Lauri Salovaara.

Yöllä Suomen aikaan käydyssä finaalissa ei Suomelle voittoa herunut. Finaalissa olevat startupit esittelivät ideansa tuomaristolle, jossa on mukana muun muassa Microsoftin, Googlen ja Samsungin edustajia. Suomalaisyritys oli kuitenkin äärimmäisen kovassa joukossa, sillä finaaliin oli valikoitu kaikkiaan 30 yritystä 16 eri maasta. Suomi kisasi tulevaisuuden teknologiagenressä, jossa voiton vei amerikkalaisyritys uudella vedenpuhdistusfiltterillään.

Fanitan heitä todella paljon. He pelastavat ihmishenkiä, kertoi Salovaara.

Suomalaiset hakivat kilpailusta sijoittajaa ja tunnettavuutta rannekekameralleen.

Olemme keksineet videokameran, joka on täysin automaattinen. Esimerkiksi jos lähtee pyöräilemään tai ratsastamaan, kamerajärjestelmä seuraa kohdettaan ja jakaa videon käyttäjän omalle tilille automaattisesti, esitteli Salovaara.

Videokamerajärjestelmä perustuu paikannukseen ja sillä voidaan seurata kohdetta automaattisesti zoomaten jopa satojen metrien päähän. Kuvattavalla on käytössään ranneke, jonka avulla kuvattu video latautuu käyttäjän omalle tilille osoitteeseen www.filmme.tv, josta sen voi jakaa esimerkiksi  Facebookiin.

Teknologia-alan startup-yrityksien kisa Yhdysvalloissa on järjestetty jo yhdeksänä vuonna. Tapahtuman järjestää amerikkalainen voittoa tavoittelematon organisaatio SVForum, joka jakaa tietoa, järjestää ohjelmia ja verkostoja maailmanlaajuisesti teknologia-yhteisöille.

(MTV Uutiset, Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat