Down By The Laiturissa artistit esiintyvät vetten päällä ja papit jakavat ehtoollista

26.04.2014 15:35 -

Suomen vanhin kaupunkifestivaali valmistautuu kovalla tohinalla heinäkuiseen tapahtumaansa. Esiintyjälistalle on kerääntynyt huippunimiä, mutta DBTL tarjoaa paljon muutakin. Festivaalin ympärille on muodostunut paljon ohjelmaa, joista jokainen voi valita mieleisensä.

DBTL-järjestäjä Happening Oy:n Pasi Tamminen käy kiivaasti läpi hakemusrumbaa Turun viranomaisten kanssa. Joka vuosi on haettava luvat kuntoon ja sovittava liikennejärjestelyistä kaupungin kanssa. Asiaa helpottaa se, että DBTL järjestetään nykyään samaan aikaan ja tapahtumapaikka on vakiintunut.

Rajoja rikkovia uutuuksia: Ponttoni ja ehtoollinen

Down By The Laituri aloitti yhteistyön Turun seurakunnan kanssa 1990-luvun alkupuolella. Yhteistyö on tiivistynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana ja nykyään Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä rikkoo rajoja yhdessä DBTL:n kanssa. Edellisvuonna vietettiin nosturihäitä, tänä vuonna jaetaan ehtoollista festareiden torstai-iltana.

DBTL tarjoaa elämyksen artisteillekin. Toisena merkittävänä uutuutena DBTL laitattaa ponttonin Aurajokeen, jonka päälle rakennetaan esiintymislava.

Stand ja Samba By The Laituri

Down By The Laituri aloittaa festariviikkonsa tiistaina Stand-up-show'lla, jossa esiintyy muun muassa Sami Hedberg. Festarit jatkuvat sunnuntaihin, josta on suunniteltu nuorisopäivää. Ponttonilavalle nousee tällöin Robin.

Perjantai on aina ollut kaupunkifestarin vilkkain päivä. Ihmisiä on liikenteessä eniten samaan aikaan Turun kaduilla. Tällöin joudutaan liikennekin sulkemaan. Lauantaina on odotettavissa ilmaista jumppaa, kun naisille järjestetään Samba By The Laituri.

Tapahtumajärjestäjä Pasi Tamminen kokee DBTL-festareista tulleen koko keskusta-alueen tapahtumasarja.

− Kun mummo menee DBTL:n aikaan kauppatorille ostamaan perunoita ja kuuntelee katusoittajaa, on tuo mummo yksi DBTL-kävijöistä, Pasi tiivistää.

Kilpailut

Uusimmat