Kuka valitsee Novalla soivan musiikin?

21.04.2014 11:25 -

Saamme tasaisin väliajoin kyselyitä siitä, miten Radio Novassa soiva musiikki on valittu aalloille.  Eikä ole laisinkaan sattumaa, mikä biisi soi, miten monta kertaa ja milloin sitä soitetaan.

Radio Novan kohderyhmä on laaja: 25 ­­­­­­­- 44 -vuotiaat miehet ja naiset. Tälle ryhmälle Novan musiikkiosasto pyrkii valitsemaan mahdollisimman laajalla skaalalla kuuntelijoille mieluista musiikkia. Musiikkivalinnat tehdään markkinoille tulevasta uudesta musiikista. Uutta musiikkia lisätään soittoon säännöllisesti 80- ja 90-lukujen kestosuosikkien joukkoon.

Uusia kappaleita käydään läpi jatkuvasti

Levy-yhtiöiden edustajat käyvät viikoittain esittelemässä uusia biisejä Radio Novassa. Novan musiikkiosasto kokoontuu kahden viikon välein kuuntelemaan ja pohtimaan, mikä tuore kappale voisi kiinnostaa kuuntelijoita.

Novan musiikkituotanto musiikkiosasto pyrkii valitsemaan musiikin eri musiikkigenreistä: taajuudelle halutaan saada kotimaista, poppia, ulkomaan artisteja ja klassikoita. Tavoite on tarjota monipuolisesti musiikkia, joka edustaa kohderyhmän elämän historiaa nuoruudesta tähän päivään asti.

Uuden biisin elinkaari

Uusi kappale soitetaan noin 150 kertaa, jonka jälkeen sen suosio mitataan tarkkaan valitun raadin mielipiteillä. Raati koostuu kohderyhmään kuuluvista henkilöistä, joka vastaa Radio Novan käyttämään tutkimusbarometrin kyselyyn, eli siihen, kiinnostiko kappale vai ei.

Mikäli yhteispistemääränä biisi saa huonot arvostelut, se poistetaan biisilistalta. Mikäli kappale kiinnostaa, se jää vakiosoittoon. Mikään kappale ei koskaan miellytä kaikkia, mutta valinnat pyritään tekemään korkeimman tuloksen mukaan.

Tutkimusbarometri toistetaan tarpeen vaatien myöhemmin uudestaan ja näin saadaan tieto siitä, vieläkö kappale kiinnostaa kuulijoita. Biisien valinta on pitkäjänteistä työtä, johon todella panostetaan.

Ikuiset klassikot

Biisilistalle jää klassikoita, jotka vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen jaksavat kiinnostaa kuulijoita. Tällaisia ovat muun muassa Queenin Show must go on sekä We will rock you.

Kilpailut

Uusimmat