Pelastuslaitoksen joulumuistiossa on jokaiselle meille tärkeää luettavaa

23.12.2013 13:52 -

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen ja poliisien joulumuistio on oiva muistutus jokaiselle joulun viettäjälle. Tarkoituksena on muistuttaa jokaista turvalliseen joulun ja uuden vuoden aikaan viettoon!

Jokilaaksojen pelastuslaitos peräänkuuluttaa rauhallisuutta ja malttia juhlapyhien viettoon.

Entisaikojen rauhallisuus tuntuu elävän vain muistoissa markkinavoimien jyllätessä yhteiskunnan hektisen elämän virrassa. Jouluajan juhlinnan rauhattomuus näkyy viranomaisten työssä.

Joulu on rauhan ja lasten juhla. Juhlat kysyvät usein kärsivällisyyttä ja pitkää mieltä. Siihen ei väkivalta ja virkavalta kuulu. Vanhempien vastuulla on, millaisen muiston lapsuuden joulusta halutaan jälkikasvulle jättää. Joulu on nautiskelun aikaa. Kohtuullisuus on hyvä pitää mielessä joulun nautinnoissakin. Liika alkoholi sumentaa joulun tunnelman. Parempi on viettää joulu selvin päin kotona kuin vieraan luona humalassa. Joulu on tunnelmallista aikaa. Tunnelman luomiseen käytetään paljon elävää tulta. Tulen käsittelyssä on hyvä muistaa varovaisuus, sillä tuli riistäytyessään hallinnasta tuhoaa koko juhlatunnelman. Kukaan ei halua muistoihinsa jouluna tulipalossa tuhoutunutta kotia. Joulu on talvinen juhla. Joulun aikaan pukeudumme juhlaan sopivasti. Ulkona liikkuessamme on syytä muistaa lämmin pukeutuminen paleltumien ja vilustumisen ehkäisemiseksi. Pimeän aikana on hyvä muistaa myös heijastimen käyttö. Joulu on kiireetöntä aikaa. Kuljettajalta vaaditaan erityistä malttia ja vastuunkantoa matkustajista ja muiden parempaa huomioimista liikenteessä.  Muista turvaväli ja turvavälineet myös juhla-ajan liikenteessä. Ajon aikana on lupa unohtaa joulukiireet ja keskittyä vain ajamiseen. Varaathan riittävästi aikaa siirtymiseen paikasta toiseen. Joulu on vastuullisuuden aikaa. Vastuuta ei voi laittaa hyllylle juhla-aikana. Vanhemmat näyttävät esimerkkiä lapsilleen ja siirtävät juhlaperinnön jälkeläisilleen. Sinä päätät, millaisen perinnön jätät lapsillesi. Tapaturmia sattuu myös juhla-aikaan. Niiltä voi suojautua vähemmällä koheltamisella. Ulkona liikkuessa on hyvä varautua liukkauteen. Juhla-askareissa on syytä muistaa varovaisuus kaikissa touhuissa. Ylimääräiset ensiapupoliklinikkakäynnit himmentävät juhlamieltä. Nautintoaineet kasvattavat tapaturmaherkkyyttä. Joulu on yhdessäolon ja rauhoittumisen aikaa. Jouluna on hyvä muistaa myös yksinäisiä lähimmäisiä. Muistaminen voi olla vierailua tai pienempiä eleitä.

Joulun jälkeen lähestyy uuden vuoden juhlinta. Muistathan, että kaikenlaiset ilotulitteet ovat sallittuja vain yli 18-vuotiaille. Myös ilotulituksen hyvät periaatteet on syytä palauttaa mieleen ennen ensimmäistä sytytystä.

Kilpailut

Uusimmat