Jyrki Katainen: Tilanne on vakava, tarvitsemme toisenlaisia otteita

12.08.2013 10:05 -

Pääministeri Jyrki Katainen vieraili Enbuske & Linnanahde Crew:n vieraana 12. elokuuta. Hänen mielestään Suomen talouden tilanne on nyt vakava.

- Se mikä on positiivista tämän hetken keskustelussa on se, että useampi, kuin viime keväänä, vaatii (mukaan lukien media) kovia, rajuja rakenteiden uudistuksia. Tätähän me viime keväänä itse asiassa teimme, yritimme tehdä. Silloin se sai osakseen vain ja ainoastaan pilkkaa sekä haukkumista. Nyt onneksi mieliala on muuttumassa, Katainen mietti Enbuske & Linnanahde Crew:n haastattelussa.

- Tilanne on vakava. Me tarvitaan toisenlaisia otteita, Katainen muotoilee Suomen talouden tilaa.

Onko hallitus siinä iskussa, että kovia päätöksiä pystytään tekemään?

- Uskon, että on. Tähän mennessä olemme tehneet leikkauksia, veronkorotuksia 5,5 miljardin edestä. Olemme tehneet puolustusvoimauudistuksen, joka on täysin välttämätön, poliisin rakennehallintouudistuksen...kaikista näistä, mitä olemme tehneet, olemme saaneet erittäin rajua arvostelua. Ajatelkaapa, jos emme olisi tehneet niitä? Missä kunnossa Suomi olisi siinä tilanteessa? Katainen kysyy.

- Meillä on vielä paljon tehtävänä. Me emme ole onnistuneet riittävästi esimerkiksi työurien pidentämisessä, Katainen myöntää.

Kuuntele koko haastattelu:



(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat