Pienet koululaiset ovat nyt liikenteessä: Autoilija huomioi vastuusi!

08.08.2013 18:40 -

Muutamissa kunnissa koulutielle on jo lähdetty. Suurimmassa osassa Suomea koulut alkavat kuitenkin 12. elokuuta lähtien, niinpä lapset ja nuoret ovat taas liikenteessä.

Vastuu lapsen turvallisuudesta liikenteessä on aikuisella – siksi kulkureitit tulisi käydä yhdessä läpi lapsen kanssa etukäteen. Samalla varmistetaan, että lapsi ei yksinään liiku ympäristössä, jota ei hallitse. Lapsen on muun muassa usein vaikea hahmottaa esimerkiksi auton äänen suuntaa tai etäisyyttä, tai tarkkaavaisuuden vie liikenteen sijaan kaveri tai leikki.

Koulujen ympäristössä lapsia kuljettavien autojen rumba vaikuttaa sekä turvallisuuteen että ympäristöön. Yhtenä vaihtoehtona autokyydille on kävelevä koulubussi, jonka ideana on, että samalla suunnalla asuvien lasten vanhemmat vievät vuorotellen lapsia kouluun kävellen. Kävelevä kimppakyyti säästää aikaa, toimii hyvänä vaihtoehtona autokyydille ja samalla aikuiset voivat opettaa turvallista liikennekulttuuria lapsille.

Lasten ja nuorten vanhemmille suunnattu, useiden tahojen yhteinen Eläköön esimerkki -liikenneturvallisuuskampanja painottaa esimerkin voimaa oikean liikennekäyttäytymisen omaksumisessa www.elakoon.fi/esimerkki

Kuvat: Shutterstock

(Radio Nova, Trafi.fi)

Kilpailut

Uusimmat