Jyväskylän MM-ralli aiheuttaa ruuhkia ja muutoksia liikenteeseen - lue lisää

31.07.2013 18:23 -

Jyväskylän MM-ralli aiheuttaa muutoksia Jyväskylän liikeenteeseen.  Suurimmat liikennemuutokset koskevat Lutakon ja sataman aluetta, joka on tänä vuonna aiempaa laajemmin rallin käytössä. Lisäksi on muita tieosuuksia, joiden poikkeuksiin kannattaa paneutua ajoissa.

MM-ralli tuo jälleen suuren määrän sekä autourheilun ammattilaisia että harrastajia pääasiassa Keski-Suomeen, mutta myös Päijät-Hämeeseen sekä jonkin verran Uudenmaan pohjoisosiin.

Liikenne ruuhkautuu erikoiskokeiden alueilla ja ruuhkat siirtyvät erikoiskokeiden mukana. Reitin varrella on useita tilapäisiä nopeusrajoituksia, pysähtymiskieltoja ja poikkeavia liikennejärjestelyjä. Liikenteen viivästys saattaa olla pahimmillaan toista tuntia.

Poliisi on varautunut liikenneruuhkiin lisäämällä valvontaa. Se myös ohjaa liikennettä yhdessä kilpailujärjestäjien kanssa. Tiedotusvälineet seuraavat jatkuvasti rallin kulkua ja tiedottavat ruuhkautuneista tieosista sekä mahdollisista onnettomuuksista, jotka aiheuttavan liikenteen ruuhkautumista.

Katso MM-rallin ajoreitit tästä


Torstaina 1. elokuuta, kilpailijat suuntaavat puolenpäivän tietämissä 9-tietä Jämsän Himokselle, josta jatkavat kohti Kuhmoista, Padasjokea ja Kärkölää.

Autot palaavat samaa reittiä takaisin Keski-Suomeen. Teiden 9 ja 24 liikenne tulee olemaan vilkasta iltamyöhään asti.

Perjantaiaamuna (2.8.)ralli suuntautuu Jyväskylästä länteen ja pohjoiseen. Teiden 23 (Jyväskylä-Keuruu) ja 4 (Jyväskylä-Äänekoski) liikenne lisääntyy tuntuvasti.

Lauantaiaamuna (3.8.) ralli jatkuu Jyväskylän, Korpilahden ja Jämsän seuduilla. 9-tie tulee olemaan koko päivän ruuhkainen rallin katsojaliikenteen ja osin kilpailijoiden edestakaisesta liikenteestä johtuen. Tieosuudella on alennettuja nopeusrajoituksia ja liikenteen ohjausta.

POLIISIN NEUVOJA

Mikäli menet katsomaan rallia, ota rennosti ja varaa siirtymisiin aikaa runsaasti. Hyödynnä mahdollisia kimppakuljetuksia. Älä ahmi katsottavaksesi liian monta erikoiskoetta. Rallireitin varrella on useita tilapäisiä nopeusrajoituksia ja pysäköintikieltoja sekä normaalista poikkeavia liikennejärjestelyjä - noudata niitä ja liikenteen ohjaajien merkkejä.

Jos et tule seuraamaan rallia, vältä lauantaina 9-tietä Jyväskylä-Jämsä osuudella - maamme on "pullollaan" kauniita, hyväkuntoisia ja ruuhkattomia väyliä.

LIIKENNEVALVONTA

Liikennevalvonnan pääpaino kohdennetaan ajonopeuksiin, rattijuopumuksiin, sekä muuhun vaaralliseen käyttäytymiseen.

(Radio Nova, Poliisi)

Kilpailut

Uusimmat