Esikoiskirjailijan elämä on kuin kirjansa - Operaatio Lipstick!

04.06.2013 10:10 -

Kirjailija Pia Heikkilän oma elämä on kuin kirja. Hän lähti Suomesta opiskelemaan Lontooseen 19 vuotiaana ja jäi sille tielle. Freelancer-toimittajan työskentelevä Heikkilä on tehnyt mittavan uran ulkomailla. Operation Lipstick on hänen esikoisromaaninsa.

Pia Heikkilällä on yli 15 vuoden kokemus kansainvälisestä mediasta. Hän on työskennellyt Al Jazeeralle, CNN:lle, CNBC:lle, Nationalille ja Guardianille. Hän on asunut Etelä-Aasiassa vuodesta 2008 ja toiminut kirjeenvaihtajana Afganistanissa. Nykyään hän asuu ja työskentelee Mumbaissa.

Tämän pohjalta syntyi hänen esikoisteoksensa
Operation Lipstick (Operaatio Lipstick).

Kuuntele koko haastattelu:

Operation Lipstick -kirjan päähenkilö on kolmekymppinen sotakirjeenvaihtajan Anna Sandersonin, joka työskentelee Afganistanissa uutiskanava GNN:lle. Sen esikuva on uutiskanava CNN, yksi Heikkilän entisistä työpaikoista.

- Kirja on viihdettä ja keksittyä, fiktiota. Kyllähän jokainen kirjailija pistää omaa kokemusta teokseensa. Kirjassa on ehkä 10 prosenttia totuutta, Pia kertoo Enbuske & Linnanahde Crew:n haastatttelussa.

- Päähenkilö, miessankari on henkilö, jonka olen joskus tavannut jossakin päin maailmaa, Heikkilä paljastaa.

Pia Heikkilä kirjoitti romaaninsa alunperin englanniksi, koska halusi sen kansainvälisille markkinoille. Heikkilän käsittelemä aiha on ajankohtainen ja kuvaa ajan henkeä hyvin.

Operaatio Lipstick -suomennos ilmestyy kauppoihin 5. kesäkuuta.

Lue lisää kirjasta ja Pia Heikkilästä



(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat