Lopettaisiko tuontirajoitukset Viron viinarallin?

21.05.2013 17:41 -

Suomalaiset ostavat kiihtyvällä tahdilla alkoholia Virosta. Virossa on laskettu, että tänä vuonna valtion kassaan kilahtaisi kaikkiaan rahaa alkoholista lähes 400 miljoonaa euroa. Onko ratkaisu tuontirajoitukset?

Valtiollisen alkoholijuomayhtiön Altian toimitusjohtaja Antti Pankakoski vaatii alkoholin tuontirajoituksia takaisin, kirjoittaa Turun Sanomat. Miksi? Siitä otti selvää Enbuske & Linnanahde Crew.

- Viinaralli alkaa saamaan sellaiset mittasuhteet, että viranomaisetkin alkavat olla huolestuneita siitä. Pohdittiin, millä tavoin tähän asiaan voisi vaikuttaa, ja tämä oli yksi keino, mikä tuli mieleen, Altian toimitusjohtaja Antti Pankakoski kertoo ehdottamistaan alkoholituontirajoituksista Enbuske & Linnanahde Crew:n haastattelussa.

Suomi nostaa jälleen alkoholin valmisteveroa ensi vuonna. Viinan tuominen muille kuin itselle on ongelma ainakin Sosiaali- ja terveysministeriön mittapuulla. Mitä se on alkoholituonnin puolella?

- Ongelma on enemmän harmaa tuonti tai salakuljetus. Tavallisten suomalaisten tuomat pienet määrät alkoholia ei ole mikään ongelma, Pankakoski selventää.

Pankakoski haluaa omalla ehdotuksella avata keskustelu siitä, miten viinarallia voisi hillitä.

Kuuntele koko haastattelu:



(Radio Nova, Turun Sanomat, MTV3)

Kilpailut

Uusimmat