875 grammaa painaneen keskostytön isä: Vauva voi hyvin ja painaa 1 556 grammaa!

25.04.2013 14:36 -

Facebookissa jättimäisen seuraajajoukon saanut 875 grammaa -sivun suosio heti alkumetreillä yllätti ryhmän perustaneen isän. Isä kertoi ajatuksistaan Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew:n haastattelussa.

Kuuntele koko haastattelu:



Ryhmä sai yli 110 000 seuraajaa, ja ryhmän avulla kerättiin rahat keskoskaappiin, joka lahjoitettiin keskiviikkona 24. huhtikuuta Turun yliopistolliselle keskussairalaalalle. Asialle heltyneet ihmiset lahjoittivat rahaa yli 120 000 euroa.

– Vauva voi oikein hyvin. Hänet punnittiin äsken ja painoi 1 556 grammaa, ylpeä isä kertoi Enbuske & Linnanahde Crew:n haastattelussa.

Isä kertoi ensimmäisten päivien vauvan synnyttyä sujuneen konemaisesti.

– Ensimmäiset 5-6 päivää olivat hämmentäviä. Aluksi kaikki oli tasapaksua, en voi nimetä yksittäistä ajatusta tai tunnetta. En tuntenut surua, iloa, isyyden tunnetta, hätää tai riemua.

– Ehkä se oli aivojen puolustusmekanismi. Vaimo oli 1,5 viikkoa sairaalassa raskausmyrkytyksen takia, ja lapsi taisteli elämästään, isä pohtii jälkeenpäin.

– Sitä on hämmentynyt kaiken sen keskellä ylipäätään, kun tämä alkoi 2,5 kuukautta etuajassa, eikä meillä ollut vauvalle mitään tarvikkeita, eikä asunto ollut vauvavalmis. Olemme jälkikäteen puolipaniikissa tehneet kaikenlaista.

875 grammaa Facebook-sivut

Kuva: 875 grammaa Facebook-sivu

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat