Joko olet käyttänyt Bitcoineja?

18.04.2013 08:50 -

Bitcoin (merkki: ฿; lyhenne: BTC) on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva digitaalinen valuutta. Bitcoinien arvo muihin valuuttoihin nähden määräytyy kysynnän ja tarjonnan perusteella.

Bitcoinin loi Satoshi Nakamoto -nimimerkkiä käyttänyt henkilö tai taho. Suomessa Bitcoineja käyttää muun muassa Sam Hardwick, jonka Enbuske & Linnanahde Crew tavoitti haastatteluun:

Toisin kuin perinteiset valuutat, bitcoinit eivät ole keskuspankin tai muunkaan keskitetyn tahon liikkeellelaskemia, vaan niiden olemassaolo perustuu Bitcoin-ohjelmaa ajavien tietokoneiden muodostamaan vertaisverkkoon.

Vertaisverkkotopologiansa ja hajautetun hallintonsa ansiosta mikään auktoriteetti, hallitus tai muukaan ei pysty estämään tai ohjailemaan bitcoinien käyttöä eikä aiheuttamaan inflaatiota niitä lisää tuottamalla.

Bitcoinin suunnittelu perustuu anonyymin omistuksen ja arvonsiirron takaamiseen. Bitcoineja voi tallettaa henkilökohtaiselle tietokoneelle virtuaalilompakkoon tai pitää kolmannen osapuolen palveluntarjoajalla. Kummassakin tapauksessa bitcoinit voi lähettää internetin ylitse kenelle tahansa, jolla on bitcoin-osoite.

(Radio Nova, Wikipedia)

Kilpailut

Uusimmat