Ylilääkäri tyrmää kiinalaisen lääketieteen vaihtoehtohoidot: Perustuu viihteeseen!

17.04.2013 15:12 -

Perussuomalaisten kansanedustajat Johanna Jurva ja Ari Jalonen järjestivät eduskunnassa seminaarin vaihtoehtoishoidoista. Enbuske & Linnanahde Crew selvitti tarkemmin, mistä on kysymys. Mitä hoidetaan vaihtoehtohoidoilla?

Kuuntele koko haastattelu:Seminaarissa mm. homeopatian ja ns. kiinalaisen lääketieteen edustajat kertoivat hoitomuodoista ja niiden asemasta. Asiantuntijan mielestä vaihtoehtohoidot ovat pahimmillaan tuhoisia.

Tutteli Hammermann (Perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntija) osallistui tilaisuuteen ja esitteli siellä ns. kiinalaista lääketiedettä.

- Tässä menetelmässä on ihan omanlaisensa tapa tarkastella ihmistä, tehdä diagnooseja ja myös hoitaa. Kyse on monenlaisista hoitomenetelmistä. Pääperiaate on, että tarkkaan selvitetään ihmisen tilanne, ihmissuhteet ja muut ihmisen elämään vaikuttavat tekijät. Ihmissuhteet voivat vaikuttaa hyvin monenlaisiin sairauksiin, Hammermann sanoi Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa.

– Emme taistele koululääketiedettä vastaan vaan haluamme sanoa, että monenlaisia tapoja hoitaa ihmisen terveyttä. Siinä tarvitaan myös pehmeämpiä luonnonmukaisia keinoja. En ala hoitamaan esimerkiksi syöpää, mutta voin auttaa sen oireiden torjunnassa. Norjassa syöpäsairaaloissa käytetään akupunktiota tähän tarkoitukseen.

– Suomessa on tuhansia luontaisterapeutteja, jotka ovat alansa ammattilaisia. Haluamme lainsäädännön, jossa määritellään koulutus- ja kelpoisuusvaatimukset, Hammermann perusteli osallistumista perussuomalaisten järjestämään lobbaustilaisuuteen..

Psykiatrisen vankisairaalan ylilääkäri, professori Hannu Lauerma haluaa korjata käsityksen erillisestä kiinalaisesta lääketieteestä.

– Ei sellaista ole olemassa. Lääketiede on yleismaailmallista ja Kiinassa opetetaan samaa lääketiedettä kuin muuallakin maailmassa. Tässä yhteydessä kiinalaisella lääketieteellä tarkoitetaan kiinalaista perinneparantamista, jonka taustalla on erilaisia uskomuksia. Sen nimittäminen lääketieteeksi on ongelmallista.

Lauerman mukaan vaihtoehtoishoidosta saattaa joissakin olosuhteissa olla hyötyä mutta myös riskit ovat suuret.

– Luontaishoidoista on se hyöty, että ne antavat ihmisille lohtua ja kokemuksen hallinnan lisääntymisestä. Ne eivät kuitenkaan rinnastu lääketieteeseen vaan pikemminkin viihteeseen ja kosmetologiaan. Tulisi ehdottomasti välttää sitä, että nämä hoidot syrjäyttävät todella tehokkaita ja välttämättömiä hoitomuotoja vaarallisesti etenevissä sairauksissa. Ainakin kolmen yrteillä tai homeopatialla hoidetun psykoottisen potilaan omaisen on dokumentoitu saaneen surmansa, koska potilaan psykoosi on jäänyt hoitamatta.

(Radio Nova, MTV3)

Kilpailut

Uusimmat