Fitness-tähti Janni Hussille oma laji on elämäntapa: Enää ei harrastella

17.04.2013 14:19 -

Fitness-urheilija Janni Hussi vieraili Enbuske & Linnanahde Crew:n vieraana. Vahvan urheilijataustan omaava Janni kertoo päätyneensä nykyiseen ammattiinsa polvivamman seurauksena.

Kuuntele koko haastattelu:


- Fitness-touhu lähti liikenteeseen vähän vahingossa. Jalkapalloilussa meni polvi ja se tyssäsi siihen. Kun polvi ei kestänyt enää potkuja, eteen tuli lajin vaihto, 13 vuotta jalkapalloa harrastanut Janni kertoo taustastaan.

- Osallistuin vuonna 2010 Fitnessmalli-kilpailuun. Se meni aika hyvin ja sitä kautta olen jäänyt sille tielle.

- Tämä on kokopäivätyö. Kun lähdetään kilpailupuolelle, enää ei harrastella, vaan laji on 24/7 elämäntapana, Janni Hussi kertoo.

Kilpaileminen omalla vartalolla on rankkaa, joka vaatii töitä ja sitoutumista lajiin.

- Kilpailukauden aikana kaikki ruoka mitataan grammatarkasti. Valmentajan kanssa katsotaan, miten kunto etenee dieetin aikana. Tarpeen mukaan kiristetään tai höllätään ruokaohjelmaa ja treeniä.

- Kisakauden ulkopuolella sunnuntaisin on lepopäivä. Dieettiin punaviini ym. ei kuulu. Silloin kun ei olla kisakaudella voi ottaa esimerkiksi yhden päivän vähän iisimmin ja syödä paremmin.

Mikä saa Jannin jaksamaan lajin parissa?

- Kun rytmiin pääsee, siitä ei halua pois. Treeni on koukuttanut ja se fiilis mikä siitä tulee. Kun syö oikein ja terveellisesti puhtaita hyviä raaka-aineita... sitä vaan voi hyvin. Sitä haluaa lisää, Janni kertoo.

JANNI HUSSI

Janni Hussi on menestynyt fitness-kilpailija ja liikuntaneuvoja. Hän valmistui Suomen Urheiluopistosta Vierumäeltä keväällä 2012 liikuntaneuvojaksi ja on sen jälkeen tehnyt tiiviisti alaan liittyviä töitä.

Janni voitti vuonna 2010 fitnessmalli-kilpailun, joka on ollut hänen uransa ponnistuslauta. Kilpailun kautta kiinnostus terveellisiin elämäntapoihin ja liikuntaan vain lisääntyivät ja niinpä niistä tuli elämäntapa. Nykyisin Janni on vastuussa koko kilpailusta.



(Radio Nova, Treeniohjeet.fi)

Kilpailut

Uusimmat