Anna Erikssonin löytänyt musiikkituottaja vastaa syytöksiin: Hän on vaikein, mutta paras

08.04.2013 10:02 -

AXR Music -levy-yhtiön tuotantopäälikkö Ile Vainio kertoi Enbuske & Linnanahde Crew:n haastattelussa, kuinka hän suhtautuu  musiikkibisnestä kritisoivan Anna Erikssonin syytöksiin.

– Täysin paska maailma. Olin niin suosittu kuin Suomessa voi olla, enkä saanut siitä mitään. Ehkä olisi pitänyt saada kusi hattuun, että olisi voinut edes pullistella. Ensimmäiset viisi vuotta menivät niin, että en edes tajunnut, mihin ne menivät. Tein yli 20 keikkaa kuukaudessa. Minulla oli kunnianhimoa ja näin, että tämä ei ole minun tieni, että ravaan noita ravintoloita läpi. Se ei ole mikään tie, Anna avautuu HS:n Kuukausiliitteen haastattelussa.

- Anna on särmikäs ja herkkä taiteilija, Ile Vainio kertoo.

- Häneen ihastuttiin heti. Anna sai aikoinaan valita omia biisejä. Sanoitti myös esimerkiksi kappaleen Juliet ja Joonatan. Hän on kova mimmi sanoittamaan, Vainio kehaisee.

Ile Vainio kertoo Annan olleen kysytty artisti heti hänen uransa alusta alkaen. Keikkoihin ei pakotettu, mutta niitä toivottiin tehtävän.

- Niihin ei hirveästi pakotettu, mutta toivottiin tietysti. Nykyään tuollainen tilanne olisi onnenpotku monelle artistille, Vainio muistelee.

- Ehkä siellä on ollut jossain vaiheessa liikaa keikkoja? Annalle tuli liikaa paineita ja hän halusi välillä levätä. Tällaista on tapahtunut monelle, josta on seurannut burnout.

Ile Vainio uskoo, että Anna Eriksson olisi noussut esille musiikkimaailmassa, ilmankin osallistumistaan Kiitorata-laulukilpailuun. Annan ura käynnistyi kyseisen kisan jälkeen, jolloin hän nappasi ensimmäisen levytys-sopimuksensa.

- Hyvää ei voi estää. Hän olisi tullut jokatapauksessa jotain kautta esille. Hän on yksi kaikkien aikojen naislaulajista Suomessa, Ile Vainio kehuu entistä suojattiaan.

- Se on hyvä, että Anna tekee nyt itse omia laulujaan.

Millainen maine Annalla on nykyään musiikkimaailmassa? Pidetäänkö häntä vaikeana?

- Anna ei ole ilkeä. Hän on sydämellinen. Annan kanssa tulee aina hyvä mieli, Ile Vainio kertoo ja jatkaa.

- Sanoin aikoinaan Kari Tapiosta samaa: Hän on vaikein, mutta paras.

Vainio ei ole loukkaantunut Annan mielipiteistä ja muistuttaa ettei ole koskaan tehnyt laulajalle huonoja teksteja (sanoituksia).

- Olen tehnyt monta paskaa tekstiä, mutta en yhtään huonoa Annalle, Ile huomauttaa.

Kuuntele koko haastattelu:Lue/kuuntele myös:

ELC: Anna Eriksson - Ei se mennyt niin?

(Radio Nova, HS.fi)

Kilpailut

Uusimmat