Kohta uskaltaa ottaa kaksipyöräisen tallista - muista nämä asiat

05.04.2013 16:00 -

Pyöräilykausi on aluillaan, ja osa on jo kaivanut kulkupelinsä autotallista. Muistathan varmistaa pyörän kunnon ennen liikenteeseen lähtöä.

Jarrut, renkaiden kunto ja rengaspaineet on helppo tarkistaa itse, mutta esimerkiksi jousituksen kunnostamisessa on syytä kääntyä asiantuntijan puoleen.

Moottoripyöräilijän kannattaa myös tarkistaa kypäränsä sekä muiden ajovarusteiden kunto säännöllisesti. Renkaiden kumien tulisi pysyä tiessä säällä kuin säällä. Oikea tilannenopeus on luonnollisesti tärkeimpiä tekijöitä tiellä pysymisessä. Varsinkin alkukeväästä tiet ovat pinnaltaan kehnoimmassa kunnossa, ja talven hiekotushiekkaa löytyy vielä monin paikoin.

Aja varovaisesti erityisesti vesikeleillä, kun tiessä on halkeamia ja paikkauksia. Oli tie sitten missä kunnossa hyvänsä, on se aina kosteana kuivaa liukkaampi. Tarkistathan myös säätiedot ennen kuin hyppäät pyörän selkään, jottei sää pääse yllättämään.

Moottoripyöräkortin luokat ja kuljettajaopetus muuttuivat tammikuussa uuden ajokorttilain voimaan astumisen myötä. A1-kortilla saa ajaa kevyttä moottoripyörää, ja sen voi hankkia 16-vuotiaana. A2-kortilla pääsee teholtaan rajoitetun pyörän selkään, ja sen voi saada 18-vuotiaana. A-kortin voi ajaa 20-vuotiaana, jos alla on jo A2-luokan kortti ja 2 vuotta
ajokokemusta, muuten kortin ikäraja on 24 vuotta.

Päivitä tietosi katsomalla Liikenneviraston vinkkivideo, jossa alan asiantuntija, liikenneministeri Merja Kyllönen valmentaa turvalliseen pyöräkesään.

Eri organisaatioiden moottoripyöräilyn asiantuntijat tavoitat myös sosiaalisessa mediassa:

Kilpailut

Uusimmat