Tästä Kauniit ja rohkeat lähti liikenteeseen! Muistatko kaikki nämä asiat?

04.04.2013 10:00 -

Kauniit ja rohkeat! Kukapa ei tietäisi tätä uskomattoman suosittua saippuasarjaa? Ridge, Brooke, Stephania ja Forresterit. Muistoja, juonia ja pitkiä katseita.

KATSO TÄSTÄ SARJAN ENSIMMÄINEN JAKSO VUODELTA 1987

ALKUTUNNARI VUONNA 1987

ALKUTUNNARI 90-LUVUN ALUSSA

ALKUTUNNARI 2000-LUVUN ALUSSA

ALKUTUNNARI NYKYÄÄN

Millaisia muistoja sinulla tulee mieleen sarjasta? Missä katsoit sarjaa, kun se nautti 90-luvun alkupuolella hurjaa suosiota? Mitkä hahmot ovat jääneet sinulla erityisesti mieleen?


Kauniit ja rohkeat -sarjan ensimmäinen jakso näytettiin kotimaassaan 23. maaliskuuta 1987. Sen luojat ja alkuperäiset tuottajat olivat William J. Bell ja Lee Philip Bell, joiden työtä on myös toinen suosittu saippuasarja Tunteita ja tuoksuja. Sarjaa tuottaa televisioyhtiö CBS ja siitä nähdään yksi noin 19 minuutin jakso joka arkipäivä.

Suomessa sarjan ensiesitys tapahtui Kolmoskanavalla 20. tammikuuta 1992 ja sarja siirtyi kanavauudistuksen jälkeen MTV3-kanavalle 1993. Kyseessä oli ensimmäinen Suomessa nähty päivittäinen saippuaooppera, ja se keräsi parhaimpina 1990-luvun vuosinaan enemmän katsojia kuin mikään muu televisio-ohjelma; sarjan suosio alkoi kasvaa jo vuoden 1992 syksyllä ja miljoonan katsojan raja meni rikki usein.



Sarjan suosio alkoi hiipua, kun MTV3 aloitti vuonna 1999 kotimaisen saippusarjan Salatut elämät, joka vei nopeasti Kauniiden ja rohkeiden aseman kanavan katsojamagneettina. Vielä keväällä 2000 sarjaa seurasi parhaimmillaan lähes 900 000 katsojaa, minkä jälkeen katsojaluvut ovat tippuneet huomattavasti. Nykyisin sarjaa seuraa päivittäin noin 350 000 suomalaista. Talvella vuonna 2012 sarja jäi tauolle ja jatkuu syksyllä 2012.

JA MISTÄ KAIKKI ALKOI?

Olipa kerran opiskelija Eric Forrester ja rikas opiskelija Stephanie Douglas. He tapasivat toisensa yliopistossa Illinoisissa ja rakastuivat. Pian Stephanie alkoi odottaa lasta, jolloin Eric kosi, ja Stephanie suostui.

Ericistä tuli muotipiirtäjä, Stephaniesta kotirouva. He perustivat yhdessä Los Angelesiin muotitalo Forrester Creationsin ja saivat viisi lasta, kolme tyttöä ja kaksi poikaa. Kummallakin pojalla on eri biologinen isä.

AI NÄITÄ JUONIKÄÄNTEITÄ...

Ridge Forrester ja Caroline Spencer seurustelevat. Brooken sisko Katie Logan uskoo poikaystävättömyytensä johtuvan aknesta. Brooken äidin catering-firma hoitaa Ridgen ja Carolinen kihlajaistarjoilun. Brooke näkee elävänä miehen, jota ihailee ja palvoo. Ridge! Caroline saa kuulla Ridgen uskottomuudesta. Hän pyörtyy alttarilla. Häistä ei tule mitään. Caroline raiskataan. Thorne on selvitysprosessissa henkisenä tukena. He rakastuvat.

Caroline kirjoittaa Ridgelle kirjeen, jossa antaa tälle vielä mahdollisuuden. Brooke saa kirjeen toimitettavakseen. Hän ei toimita sitä. Thornesta ja Carolinesta tulee aviopari. Stephanie on valehdellut Ericille jo vuosia, että heidän viides lapsensa, tytär Angela, kuoli synnytyslaitoksella. Todellisuudessa lapsi syntyi vammaisena ja Stephanie järjesti hänet erään lääkärin hoitoon Santa Monican rinteille. Myöhemmin lapsi kuolee lääkärin huolimattomuuden seurauksena. Tohtori palkkaa vale-Angelan, jotta Stephanien avokätisten shekkien virta ei ehtyisi. Angelan muuttuneen ulkonäön tohtori selittää sillä, että tyttö oli joutunut onnettomuuteen ja plastiikkakirurgi on korjannut kasvoja. Eric alkaa epäillä, missä Stephanie hyppää säännöllisesti kerran viikossa. Santa Monican salaisuus paljastuu ...

(Radio Nova, MTV3, Wikipedia, Youtube)

Kilpailut

Uusimmat