Ulkomailla suosittu Mr. Lordi ihmettelee kotimaan keikkojen vähyyttä: Kun ei kelpaa, niin ei kelpaa

13.03.2013 10:18 -

Enbuske & Linnanahde Crew sai studioon harvinaisen hirviövieraan, kun Mr. Lordi, alias Tomi Putaansuu saapui juttusille.

Yhtye on aloittamassa juuri laajan kiertueen ulkomailla, mutta Suomessa Lordia ei käytännössä nähdä ollenkaan keikailemassa, miksi?

- Me oltiin olemassa jo ennen viisuja, niin nehän (fanit) meitä silloin äänesti. Pointtina on se, että meillä ei ole ollut ongelmaa saada keikkaa muualla, Lordi muistuttaa ja viittaa samalla hiljaiseen kotimaan keikkailuun. Euroviisujen voiton myötä yhtye nautti myös Suomessa huimaan kansansuosiota.

- Meillä on hirveästi keikkaa ulkomailla. Suomessa ei taas ole, kuin yksi ainoa. Laivakeikka, Mr. Lordi naurahtaa.

Lordi ei osaa eritellä erityistä syytä kotimaan keikkojen vähyyteen, mutta oman osansa tuovat yhtyeen tarvitsemat puitteet. Se vaikuttaa puolestaan hintaan.

- Kun ei kelpaa, niin se on paha mennä soittamaan. Sitä pitää kysyä keikkajärjestäjiltä. Kyllähän meidän lähtöhintakin maksaa järjestäjille enemmän, kun ns. "hippihoppi-miehille", Lordi avaa hirviöbändin show'n vaatimuksia.

- Jos me tehdään keikkaa niin, että ollaan vähän vähemmällä "kattauksella", niin sitten tulee valituksia: Missä oli tulet ja tulikivet,Mr. Lordi selventää.

Lordi on tunnettu näyttävistä show-numeroistaan, joihin kuuluu oleellisesti näyttävät tuli-efektit.

Kuuntele koko haastattelu:



Lordin kuudes studioalbumi To Beast Or Not To Beast julkaistiinn Suomessa ja muualla Euroopassa 1.3.2013. USA:ssa levy julkaistaan 19.3.2013. Yhtye lähtee julkaisunsa myötä mittavalle Euroopan kiertueelle, jonka vahvistuneet päivämäärät löytyvät Lordin nettisivuilla www.lordi.fi.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat