Mika Salo: Tämä on avainsana Kimi Räikkösen menestykselle formuloissa

26.02.2013 16:56 -

Formula 1 -kausi käynnistyy muutaman viikon kuluttua. MTV3 MAXin F1-asiantuntija Mika Salo sekä selostaja Oskari Saari vierailivat Enbuske & Linnanahde Crew'ssa kertomassa tunnelmistaan ennen H-hetkeä.

Molemmille tulee matkakilometrejä, sekä päiviä valtavia määriä ympäri vuoden, kun F1-sirkus kiertää maasta toiseen. Häiritseekö jatkuva matkustaminen?

-  En mä varmaan osaisi enää elää ilman sitä. Tämä on 41. vuosi, kun ajan kilpaa. Suomessa mahdollisuudet ajaa kilpaa nuorena ovat aika pienet, joten siitä asti on joutunut matkustamaan, Mika Salo kertoo.

- Kokeilin jossain vaiheessa sitä, että en tekisi mitään. Kyllä se pari kuukautta meni niin, että kotona oli aika ongelmissa melko nopeasti. Piti keksiä jotain tekemistä, piti siis lähteä jollekin matkalle, Mika nauraa.



Lotus-tallin suomalaiskuski Kimi Räikkönen on yksi mestarisuosikeista alkavalla kaudella. Uskovatko Oskari Saari ja Mika Salo Räikkösen menestykseen?

- Kyllä mä uskon, Oskari Saari kertoo ja jatkaa.

- Jos alkukaudesta osuu paremmin kohdalle, kuin viime vuonna, niin mahdollisuudet on olla paremmin mukana "geimeissä". Ainakin veikkaan, että Kimi voittaa enemmän kilpailuja kuin yhden tällä kaudella, Saari ennustaa.

Mika Salo on pitkälti samaa mieltä Oskari Saaren kanssa.

- Jos talli on hereillä, ja Kimi on hereillä heti ensimmäisestä kisasta, niin silloin Kimi taistelee mestaruudesta viimeisissä kisoissa. Viime kaudella meni pieleen heti ensimmäiset kisat. Sen verran jäi pisteitä puuttumaan loppuvuodesta mestaruudesta. Uskon, että molemmat (talli+Kimi) ovat valmiina ja ne tietävät, että he pystyvät voittamaan.

Kuuntele koko haastattelu:



(Radio Nova, MTV3)

Kilpailut

Uusimmat