Pate Mustajärvi julkaisee yhdeksännen sooloalbuminsa - tältä kuulostaa uusi kappale!

21.02.2013 15:55 -

Elämänsä kunnossa oleva Popeda-muusikko Pate Mustajärvi julkaisee uransa 9. studioalbumin huhtikuussa.

Mustajärven 56 ikävuoteen mahtuu paljon. Pitkälti toista tuhatta keikkaa, joista suurin osa Popedan nokkamiehenä ja 18 Popedan studioalbumia. Vaikka Pate on aina asettanut Popedan oman soolouransa edelle, on hän kuitenkin ehtinyt levyttää kahdeksan sooloalbumia ja vieraillut monien muiden suomalaisten solistien levyillä duettoja laulamassa.

Paten yhdeksäs sooloalbumi Patentoitu julkaistaan huhtikuussa. Albumin ensimmäinen single on nimeltään Patarouva ja ässähai.

- Nuoret miehet ovat tehneet minun näköiseni rallin. Ei mitään tusinaiskelmää tai turhaa tunteilua tai hienostelua. Muut saavat sofistikoitua tai itkeä tyynyyn, tämä biisi ei pyytele anteeksi mitään, Mustajärvi kuvailee kappaletta.

Paten tulevalle albumille kerättiin ja tilattiin materiaalia melkein vuoden ajan. Biisejä oli tarjolla kaikkiaan 50-60, joista loppusuoralle selvinneistä 30 biisistä Pate valitsi yhdessä tuottajan kanssa 16-18 levytettävää. Niistä 12 parasta tulevat päätymään albumille.

- Ensimmäinen soololevyni jolla ei ole yhtään vanhaa cover-versiota vaan kaikki kappaleet on sävelletty tätä levyä varten.  Suomessa on hämmentävän paljon hienoja nuoria biisintekijöitä.  Minulle oli melkoinen yllätys, kun huomasin että merkittävä osa levytettäviksi valituista kappaleista oli sellaisten biisinikkareiden tekemiä, joista en ole koskaan kuullutkaan, Pate intoilee.

Kuuntele uutuussingle Spotifyssa:

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat