Nuppu – muusikon ja missin tytär

19.02.2013 13:35 -

Nuppu on 28-vuotias uusi tulokas suomen pop-taivaalla. Nupun ensimmäinen single Jumalan luoma on raikasta "suomalaista newsoulia".

Ensimmäisen singlen sanoitus on sopivan humoristinen pohdinta miehen ja naisen suhteista, vanhan luomiskertomuksen pohjalta.

– Mun mielestä tämä on aivan erityyppistä musiikkia kuin mitä muut tekevät. Tässä on 60-lukua mukana, ja tälle oli oma kolonsa nyt. Jumalan luoma on eri tavalla kerrottu naisen ja miehen tarina kuin missään muussa suomalaisessa kappaleessa, tämä poikkeaa muista rakkauslauluista, Nuppu kertoo.

Nuppu on lähtöisin musikaalisesta perheestä. Isä Jakke Seppälän ja setä Jokke Seppälän takia Nuppu onkin pyörinyt studioilla pikkuisesta lapsesta saakka.

– Lapsena Jokke antoi paljon tehdä sellaisia omia pieniä rallatuksia, joita olen itse syntikalla tehnyt ja eka-tokaluokkalaisena sävellellyt. Ja muistan, kun esimerkiksi Kurre kävi tekemässä levyä tai demoa ja olin kovin ihastunut häneen, Nuppu nauraa.

Nuppu on yrittäjänä Haltialan tilalla toimivassa kahvila-ravintola Wanhassa Pehtoorissa. Yrityksen on perustanut Nupun äiti, vuoden 1978 Miss Suomi Seija Paakkola.

– Olen kyllä tehnyt mallintöitä jonkun verran, mutta en ole koskaan innostunut missipuolesta. Olen seurannut, miten nykypäivänä on muuttunut se tapa, miten misseistä kirjoitetaan, verrattuna siis siihen, miten äidistä aikoinaan kirjoitettiin. Eipä ole tullut sellainen fiilis, että olisi hyvä lähteä mukaan. Sen sijaan äidin jalanjälkiä olen seurannut tässä Wanhassa Pehtoorissa. Itselläni on pieneläinhoitajan koulutus, mutta jotenkin tämä vaan vei mennessään, kun sen on kerta yhdessä luonut.

Nuppu on tehnyt taustalaulajana yhteistyötä muun muassa  Robinin, Laura Voutilaisen ja Aikakoneen kanssa. Nytkin taustatiimissä on kovia nimiä mukana kuten Jukka Immonen, Maki Kolehmainen ja Patrik Sarin.

– Olen tykännyt tehdä taustalauluhommia, mutta on hienoa, että olen päässyt nyt itse tekemään omaa juttuani. Tässä vaiheessa löytyi se oma staili ja tällä hetkellä olin varma. En halunnut lähteä epävarmana. Pystyn yhdistämään yrittäjän elämän laulu-uraan, koska äitini on todella paljon apuna, ilman häntä en olisi tässä nyt, Nuppu kiittelee.

(Nova)

Kilpailut

Uusimmat