Näyttelijä Pihla Viitala kertoo massiivisista Hollywood-kuvauksista: Aito metsä saattoi ilmestyä tyhjään halliin yön aikana!

08.02.2013 17:09 -

Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew sai vieraakseen valovoimaisen näyttelijän Pihla Viitalan, jonka tuore elokuva Hannu & Kerttu: Noitajahti saa ensi-iltansa Suomessa 8. helmikuuta.

Pihla Viitala on saanut valtavaa julkisuutta elokuvan myötä Suomessa. Hän on ensimmäinen kotimainen näyttelijä, joka on mukana näin isossa Hollywood-tuotannossa.

- Mä oon sanonut kaikille, että mä en ole missään kilpailussa. Mä tein tuon elokuvan sen takia, että mulle tarjoutui tilaisuus tehdä valtavan budjetin elokuva Jeremy Rennersin kanssa englanniksi. Paramounth Pictures -elokuva. Aika harva näyttelijä olisi sanonut, että "en mä nyt viitti", Pihla kommentoi saamaansa huippuroolia.

Sanomattakin on selvää, että elokuvien teossa on suuria eroja Suomen ja Yhdysvaltojen välillä.

- Meillä Suomessa on semmonen "tuotantoraamattu", mikä saatetaan antaa jo puoli vuotta ennen kuvausten alkua näyttelijöille. Sinne on laitettu kuvauspäivät näyttelijäkohtaisesti, kuvauspaikat ja onko päivä vai iltakohtaus. Yleensä se pitää aika paljon paikkansa. Siellä saattaa joku kohtaus muuttua sääolosuhteiden takia korkeintaan.

- Yhdysvalloissa oli niin, että kaksi sekunttia ennen kohtausta saattoi kuulua (tuottaja tai ohjaaja): ei kun mä haluankin sen metsäkohtauksen, rakentakaa metsä. Niillä on varaa siihen, Pihla muisteli valtavaa Hollywood-tuotantoa ja kertoi, että tyhjään halliin saattoi ilmestyä hetkessä aidoista puista muodostettu metsä.

- Suomeen verrattuna enemmän joutui odottamaan. Mäkin olin aika paljon "holdina", joka tarkoitti sitä, että suurimman osan niistä päivistä olin kuvauspaikalla. Mulle laitettiin maskit ja kaikki valmiiksi siltä varalta, että jos mua tarvitaan, Pihla kertoi kuvauksista, jotka kestivät kaikkiaan kolme kuukautta.



Kuuntele koko haastattelu:




Katso elokuvan traileri:



(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat