Jäähyväiskiertueen käynnistävä Lapinlahden Linnut tekee paluun televisioon ja radioon

22.01.2013 21:41 -

Jäähyväiskiertueensa maaliskuussa käynnistävä Lapinlahden Linnut tekee paluun televisioon ja radioon - myös uusia levyjulkaisuja tulossa.

Kokoonpanon sketsiohjelmia esitetään YLE Teemalla maaliskuussa. Lisäksi Radio City lähettää tammi-helmikuussa Radio Top One -ohjelman jaksot ja ryhmän muita sketsejä kanavallaan.

Lapinlahden Lintujen jäähyväiskiertue alkaa 7.3. Hämeenlinnasta ja päättyy 17.3. Lahteen. Kaikkiaan kahdeksan konserttia sisältävän ”No niin, viimeisetkin!” –kiertueen muut esiintymispaikat ovat Pori, Turku, Helsinki, Jyväskylä  ja Savonlinna. 

Helmi-maaliskuussa on luvassa myös erillisiä Lapinlahden Lintujen uusinta- ja kokoelmajulkaisuja.

Lapinlahden Linnut on kiertänyt Suomea jo lähes 30 vuoden ajan. Yhtye perustettiin keväällä 1983 ja on sittemmin tehnyt yli 2 000 keikkaa, 14 albumia, lukuisia kokoomalevyjä ja viisi TV-sarjaa. Radio-ohjelmia ovat olleet mm. Radio Cityn ensimmäinen sketsisarja Radio Top One sekä Radio Mafiassa 1999–2000 Norpan Show’ssa kuultu Tieteellinen Tutkimus -projekti.

– Kaikki hyvä päättyy aikanaan, ja nyt on meidän aikamme laittaa pillit pussiin kiertueiden osalta. Näihin 30 vuoteen mahtuu uskomaton määrä hienoja muistoja ja on mahtavaa päästä porukan kanssa vielä viimeisen kerran näin isosti tien päälle, Linnut toteavat.

– Lapinlahden Linnut tulee olemaan aina osa meitä, vaikka yhteinen kiertuetaipaleemme nyt päättyykin. Kaikkea on tapahtunut ja kaikessa olemme saaneet olla mukana aina Lipputangon nupista Köyhän taivaaseen ja Tavalliseen Jörndonneriin. Odotamme innolla mutta haikeudella jäähyväiskiertuettamme ja toivotamme sinne kaikki fanimme tervetulleeksi meitä vielä kerran katsomaan, Linnut sanovat kuin yhdestä suusta.

Lapinlahden linnuissa esiintyvät Timo Eränkö, Matti Jaaranen, Mikko Kivinen, Hannu Lemola, Tapio Liinoja, Jussi Liski, Veli-Pekka Oinonen ja Markku Toikka.

”No niin, viimeisetkin!” –jäähyväiskiertueen aikataulu:

to 07.03. Hämeenlinna, Verkatehdas klo 19.

pe 08.03. Pori, Promenadikeskus klo 19.

la 09.03. Turku, Konserttitalo klo 19.

su 10.03. Helsinki, Savoy-teatteri klo 15 ja klo 19.

to 14.03. Jyväskylä, Paviljonki klo 19.

(pe 15.03. Joensuu, Carelia-Sali peruttu aikataulumuutosten vuoksi)

la 16.03. Savonlinna, Savonlinnasali klo 19.

su 17.03. Lahti, Sibeliustalo klo 19.

 

Kilpailut

Uusimmat