Robert Heleniuksen hurja tapa ennen otteluja: -114 astetta pakkasta kropalle!

20.11.2012 13:04 -

Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew sai vieraakseen Rogert Heleniuksen, sekä hänen avovaimonsa Sandra Helsingin. Millaista elämä on ammattinyrkkeilijänä?

Aki Linnanahde kyseli Robertilta, tuleeko hänelle yleensä neuvoja kotoa käsin, sillä avovaimo Sandra tuntee lajin itsekin erittäin hyvin?

- Kyllä se yrittää välillä neuvoa kotona, mutta mä sanon, että jätetään se valmentajalle, joka hoitaa sen puolen, Robert nauraa.Onko Robert törmännyt urallaan kiellettyihin aineisiin? Tarjotaanko sellasia ylipäätänsä?

- Ei ole tullut Saksan puolella. Meitähän testataan ihan jatkuvasti. On tullut kolmen kuukauden sisällä neljä kertaa himaan koputtaa oveen, että tässä on purkki, kuse siihen, Robert kertoo kovasta testauksestaan.

Onko Robert Heleniuksella paineita otellessaan?

- Mä pyrin, että mä en ajattele sitä hirveesti. Mulla on suunnitelmat maailmanmestaruusotteluihin. Jos en pärjää sinne asti, niin se ei ole koko elämä. Mulla on kolmas muksukin tulossa. Onhan siinä tekemistä ihan tarpeeksi.

Nähdäänkö Helenius ottelemassa vielä MM-vyöstä?

- Jos leikkausta ei olisi tullut, niin varmasti olisin jo tänä vuonna tullut oteltua siitä. Kyl ne on aika realistiset, En mä nää siinä mitään ideaa, että pyörii jossain keskitasossa. Kyllä sitä helpompaakin duunia löytyy!

- Kyl se on kovaa duunia sekin. Mä oon yksin kotona kahden lapsen kanssa, ja kolmas tulossa. Meillä on yhtä kova duuni mun mielestä, Heleniuksen avovaimo Sandra nauraa.

Robert Helenius istuu ennen ottelujaan pakastekaapissa. Miksi?

- Se palauttaa ja valmentaja pakottaa sinne. Siellä on 114 miinusastetta ja siellä ollaan kolme minuuttia pelkät bokserit jalassa.

- Kyl se sattuu ihoon, mutta varsinkin sparrin jälkeen kaikki nivelet ja sellaset palautuu tosi paljon nopeammin. Kyllä se jeesaa.

Robert Helenius rukoilee myös ennen ottelujaan. Miksi?

- No, että se suojelisi kaikkia osapuolia kehässä. Se on vähän semmonen rituaali, mikä on jäänyt amatööriajoista. Se tuo sellasen turvallisuuden tunteen nousta sinne kehään ja varmistaa, että mitään pahaa ei tule käymään.

Kuuntele koko haastattelu:

Katso haastattelu Katsomosta

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat