Ex-kansanedustaja Marja Tiura: Naisministerit ovat joutuneet pahiksen rooliin

08.10.2012 08:48 -

Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew tavoitti langan päähän ex-kansanedustaja Marja Tiuran. Marja Tiura kommentoi haastattelussa miehen ja naisen erilaisia rooleja johtoasemassa.

Naiset saavat helposti kylmää kyytiä, verrattuna samassa asemassa oleviin miehiin. Esimerkiksi Tiura ottaa nykyisen hallituksen.

- Politiikassa, jos katsotaan esimerkiksi nykyistä hallitusta. Kyllähän nää naisministerit aika paljon pahiksen rooliin joutunut. Esimerkiksi jos katsotaan Guzenina-Richardsonia, Henna Virkkusta, Urpilaista ja Päivi Räsästä. Kyllähän heidän tilanne on aivan erilainen kuin näiden miesministereiden tila, Tiura miettii.

- Kyllähän se politiikassa on silleen, että jos sä oot kuuluva, sä oot näkyvä, sulla on selkeät omat mielipiteet, jotka eivät ole välttämättä sitä keskiverto mielipidettä, mitä esimerkiksi oma ryhmä edustaa ja sä satut olemaan nainen, niin kyllähän sä oot aika helposti semmoinen kiukutteleva inhottava akka, Tiura jatkaa.

- Keskitien kulkijat pärjää parhaiten: sun ei pidä olla kuuluva, näkyvä tai hyvin suosittu. Mutta ei myöskään myöskään ihan häntäpään pitäjä, Marja Tiura kertoo, millainen henkilö pärjää politiikassa parhaiten.

Kuuntele koko haastattelu. Mitä Tiura kertoo omasta elämästään eduskuntatyön jälkeen.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat