Suosikkisäveltäjä sen tietää: Näin tehdään hyvä biisi!

28.08.2012 05:46 -

Kerkko Koskinen tekee seitsemän vuoden tauon jälkeen paluun lauletun musiikin pariin. Kerkko Koskinen Kollektiivi -kokoonpanon eturivin muodostavat Koskisen lisäksi laulusolistit Vuokko Hovatta, Paula Vesala ja ensimmäistä kertaa levyllä suomeksi laulava Manna.

Enbuske & Linnanahde Crewn aamua tähdittivät Paula Vesala ja Kerkko Koskinen.

Kuuntele haastattelu

Tuomas Enbuske kertoi fanittavansa Kerkko Koskisen tekemiä kappaleita ja halusikin tietää muusikolta, miten tehdään hyvä biisi?

- Biisien hyvyys ja huonous ovat täyttä sattumaa. Teen kaikkia kappaleita samalla tavalla. Iskelmä on mulle luonnollinen tapa ilmaista itseäni tai tehdä biisejä. "Iskelmäisiä"-elementtejä on kaikessa musiikissa, mitä mä olen tehnyt. Jos tietää esimerkiksi miten hyvää iskelmää tehdään, niin tekisin joka päivä neljä sellaista, mutta se ei ole niin helppoa kuin voisi kuvitella.

Koskisella on ollut mukana olevien vahvojen naissolistien kanssa erilaisia projekteja vireillä jo pitkään. Kaikki nämä punoutuivat luontevasti yhteen tekeillä olevalle Kerkko Koskinen Kollektiivi -albumille.

- Teen mielummin yhden megaprojektin kuin kolme normikokoista, Koskinen selvittää työskentelytapojaan.

Kollektiivisuus kuvaa hyvin albumin tekemisen luonnetta.

- Tulevalle levylle eri ihmiset tekivät monessa eri paikassa erilaisia asioita. Nämä elementit nivotaan levynteon loppuvaiheessa yhteen kokonaisuudeksi, ja myös tämä metodi innoitti miettiessäni kokooonpanollemme nimeä.

Kilpailut

Uusimmat