Ruisrockissa tarjolla sampanjaa ja huippukokin valmistamaa luomuruokaa

14.06.2012 13:15 -

Huippukokki Hans Välimäki tuo ylistetyn Midhill-ravintolansa Ruisrockiin Turkuun.  Ympäristöä kunniottavan viinikattauksen on valinnut Master of Wine Tuomas Meriluoto.


Turun Ruissalossa 6.-8. heinäkuuta juhlittava Ruisrock panostaa jälleen musiikin lisäksi laadukkaisiin ruoka- ja juomaelämyksiin ympäristön huomioiden. Michelin-tähdillä palkittu keittiömestari Hans Välimäki tuo Ruissaloon Linnanmäen Kattila-ravintolamaailmaan huhtikuussa avatun Midhill-ravintolansa, jonka päätuote on hampurilainen. Luomun ja lähiruoan puolestapuhujana tunnetun Välimäen suunnittelemista herkuista nautitaan Ruisrockissa jo neljäntenä kesänä, aikaisempina vuosina alueella palvellut burgerkioski on noussut jo klassikoksi. Tänä kesänä Midhill tarjoaa Niittylavan ja Telttalavan läheisyydessä 200-paikkaisen nautiskelukeitaan.

- Harjoittelimme useamman vuoden muun muassa Ruisrockissa hamppareiden tekoa ja nyt alamme olemaan siinä mielestämme aika hyviä. Makumaailma burgereiden osalta on mielenkiintoinen ja toisin kuin luullaan, ne ovat varsin terveellistä syötävää; tuoretta sesonkiin perustuvaa ruokaa hyvien makujen ympäröimänä. Lisäksi tarjoilemme erilaisia pihvejä, joiden ehdottomana kinginä huseeraa kilon painoinen, vähintään 42 päivää riiputettu Porterhouse-pihvi, Välimäki kertoo.



Ruisrockissa suuren suosion saavuttanut samppanjabaari laajeni viime vuonna kokonaiseksi viinialueeksi ja tänä kesänä laadukkaitta viinejä on tarjolla kaikilla alueen anniskelualueilla. Suppea mutta tarkkaan harkittu viinivalikoima on rakennettu yhteistyössä viiniasiantuntija Tuomas Meriluodon kanssa, joka on toisena suomalaisena suorittanut arvostetun Master of Wine -tutkinnon.

- On ollut upeaa seurata miten Ruisrockin kehittymisen myötä festarikulttuuriin on saatu yhdistettyä laadukas ruokatarjoilu. Omana missionani on ollut jo pidempään turhan pönötyksen poistaminen viinikulttuurista, joten olen innoissani päästessäni kantamaan oman korteni Ruisrockin tarjontaan viinivalikoiman muodossa, Meriluoto toteaa.

Sekä Välimäen että bistrojen tarjoamien ruokien liha tulee perheyritys Tammiselta, joka tunnetaan eettisestä ja jäljitettävästä lihatuotannostaan sekä lähiruokatuotannon tukemisesta. Minibistrojen makkaratuotteet tulevat Perniön Lihalta, joka niin ikään tuottaa lähiruokaa hyvällä omatunnolla. Tuotteissa ei myöskään ole käytetty mekaanisesti erotettua lihaa, kamaraa eikä natriumglutamaattia ja kaikki tuotteet ovat myös laktoosittomia, gluteenittomia ja soijattomia.

Kaikkiaan Ruisrockiin tulee parikymmentä ruokatoimijaa.

(Radio Nova, Ruisrock)

Kilpailut

Uusimmat