Diskokuningatar Donna Summer on kuollut

17.05.2012 19:16 -

Viisinkertainen Grammy-voittaja, yhdysvaltalainen poplaulaja Donna Summer on kuollut yllättäen. Hän oli kuollessaan 63-vuotias.

Lukuisista hiteistään tunnettu laulaja menehtyi lähteiden mukaan keuhkosyöpään varhain torstaina 17.5.

Donna Summerin syöpä tuli monille yllätyksenä. Hän työskenteli viime hetkille saakka uuden albuminsa parisssa. Summer uskoi saaneensa syövän hengitettyään myrkyllisiä aineita 11/9 New Yorkin terrori-iskuissa vuonna 2001.

Summer uskoi jo selättäneensä syövän. Eri lähteiden mukaan hän oli vielä hyvässä kunnossa muutamia viikkoja sitten. Donna Summer hävisi kamppailun 17.5.2012. Häntä jäivät kaipaamaan kolme tytärtä.

DONNA SUMMER - MAC ARTHUR PARK (Youtube)

Ura
Summer lyöttäytyi yhteen tuottajien Giorgio Moroder ja Pete Bellotte kanssa tuottaakseen ensimmäisen soololevynsä vuonna 1974. Menestys oli valtaisaa. Kolmikko tehtaili lukuisia ikimuistoisia megahittejä.

Musiikin uranuurtaja
Summerin vuonna 1977 ilmestyneessä kappaleessa I Feel Love olivat ensimmäiset täysin syntetisaattoreilla luodut taustat, ja kappale olikin omiaan vaikuttamaan elektronisen musiikin kehitykseen.

Summer oli harvinaisuus 1970-luvun diskopiireissä, sillä hänen uransa alkoi ennen diskobuumin alkua ja jatkui myös sen jälkeenkin.

Valtava määrä megahittejä
Donna Summerin suurimpia hittejä olivat muun muassa Hot Stuff, Last Dance, Bad Girl, She Works Hard for the Money ja On The Radio.

Hänen viimeisin jättihitti oli 1980-luvulta This Time I Know It´s For Real.

(Radio Nova, Wikipedia, TMZ.com)

Kilpailut

Uusimmat