Jippu avautuu kohuista Radio Novassa: Kaikki sanomani on totta!

25.04.2012 15:00 -

Vahva taiteilijasielu Jippu vieraili Radio Novassa Kuukan ja Hurstin vieraana. Rankan elämän elänyt suosikkilaulaja heittää kintaalla kohuotsikoille, mutta muistuttaa seisovansa sanojensa takana.

- Mä olen oppinut tästä paljon siitä, mitä kannattaa sanoa ja mitä ei kannata sanoa. Mä olen luonteeltani sellanen hölö, Jippu nauraa. Kaikki eivät ymmärrä mun huumoria, laulaja toteaa.

Kuuntele Jipun haastattelu:



Suorasanainen laulaja myöntää olevansa voimakastunteinen, mutta mitään ei vedetä takaisin.

- Mä olen ylitunteellinen ja ylidramaattinen. Mikä on ollut tässä kohussa kaikista hauskinta on se, että se kaikki on totta, Jippu näpäyttää.

Jippu on avoimesti kertonut rankasta lapsuudestaan. Hän pitää taustaansa nykyään vahvuutena, mutta ei suosittele sellaista kaikille.

- Mä en suosittele rankkaa elämää kaikille, jos voi vain elää "kahdeksastaneljään" -elämää. Ei se ole järisyttävän ihanaa olla koko ajan pirstaleina. Mä olen tarvinnut sen siksi, että pysyn nöyränä. Mä olen sen sortin kusipää, että jos maailma on  liian hyvin, niin mä en osaa olla kiitollinen mistään.

Jipun edellisen soololevyn julkaisusta on kulunut jo neljä vuotta. Uudella albumillaan Jippu astuu lauluntekijänä suuren askeleen eteenpäin. Levyn teko kesti useamman vuoden, sillä Jippu halusi ylittää itsensä.

- Väärinpäin lentävät linnut on alaston kuvaus rakkaudesta, kiihkosta ja niiden voimasta – sekä surun voittamisesta. Olen oppinut näkemään elämäni tragikoomisena kasvuna, mikä kuuluu teksteissäni, Jippu kertoo albumistaan.

Jippu muistetaan lukuisista hiteistään, kuten Piiloon, Kanna minut, Kuka teki minusta tän naisen, Kaksi kauneinta, sekä Samuli Edelmanin kanssa duetot Jos sä tahdot niin ja Pimeä onni.

KUUNTELE JIPPU - VÄÄRINPÄIN LENTÄVÄT LINNUT

Jipun kolmas pitkäsoitto Väärinpäin lentävät linnut julkaistaan 25. huhtikuuta 2012.

(Radio Nova)


Kilpailut

Uusimmat