Näin syntyi suosikkiyhtyeen erikoinen nimi!

13.04.2012 14:00 -

Radio Novassa vieraillut Elokuu -yhtye kertoi, miten poppoo sai nimensä. Yhtye on hallinnut kotimaan soittolistoja hitillään Soutaa huopaa.

Nopsajalan, Junon ja Jonaksen muodostama kokoonpano vakuutta ettei ole kyllästynyt itse hittiinsö, vaikka välillä rajatkin tulevat vastaan.

- Lapset pyytää välillä sitä kotioloissa, sitten joutuu välillä kieltäytymään, yhtyeen Nopsajalka kertoo.

Miten Elokuu -nimi löytyi aikanaan kolmikolle?

- Me etsittiin vähän sellaista luonnonmystiikkaa tai jotain sääilmiötä nimeksi. Hurrikaani tai trombi ei kuulostanut hyvältä, eikä tihkusade. Sitten kelattiin almanakasta pöllii jotain hyvänkuuloista. Elokuu on ehkä siistein sellanen mystinen kuukausi, Nopsajalka ja Juno kertoivat poppoonsa nimestä.



Omasta musiikistaan kolmikolla on selkeä linjaus.

- Me olemme sellasia musikaalisia sekoilijoita. Tässä kokoonpanossa yhdistyy herkkyys ja raffius sopivalla tavalla, kaksikko kertoo.

Kuuntele koko haastattelu tästä:



LUE MYÖS:

Tässä on Suomen suosituin musiikkivideo - katso! iTunesin ykkössijan haltuun ottanut Elokuu on noussut myös Spotifyn kärkisijalle. YouTubessa Soutaa, huopaa –single on kerännyt 900 000... Tässä on Suomen soitetuin kappale tällä hetkellä - onko tuttu? Elokuu -kokoonpanon Soutaa huopaa –kappale on noussut lyhyessä ajassa Suomen soitetuimmaksi... Elokuu - Soutaa Huopaa Nopsajalan, Junon ja Jonaksen Elokuu-yhtye julkaisee Hääväki saapuu –albumin 11.4. Soutaa huopaa on albumin ensimmäinen... Jättihitin tehneen suomalaisbändin jäsen: -En ole koskaan kuullut biisiä radiosta! Elokuu -yhtyeestä Nopsajalka kävi Jannen ja Elinan...

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat