Madonna oikoo käsityksiä itsestään: En ole kontrollifriikki!

23.03.2012 15:02 -

Radio Nova sai erikoishaastatteluun popin kuningattareksi tituleeratun Madonnan. Haastattelun toimitti Yhdysvalloista Larry Flinc ja Suomessa Milla Mattila ja Kristoffer Ignatius.

Madonna on juuri julkaissut tuoreimma albuminsa MDNA. Suomeen elokussa saapuva tähti nauttii musiikin tuomasta vapaudesta, jotka hän alkoi jo kaivat kuvatessaan elokuvaansa W.E.

- Tunsin olevani kuin vangittu eläin. Samalla, kun nautin elokuvan tekemisestä (ja olen ylpeä siitä), halusin keskittyä ja palata perusasioihin: jammata kitarani kanssa ja kohdata raakoja tunteita, Madonna kertoo.

- Silloinkin kun olin kirjoittamassa lauluja ja soittamassa kitaraa, kuten esimerkiksi Im a Sinner -kappaletta, se tuntui vain niin hyvältä. Tuntui, kuin en olisi tehnyt sitä vuosiin.

- Kun tein lauluosuudet kappaleeseen Gang Bang, joka oli muuten täysin improvisoitua laulua, seisoin huoneessa ja huusin! Minun piti vain saada joitain asioita pois sydämeltäni. Joten minä, joka olin kuin häkissä oleva eläin, pääsin pois kahleista ja halusin ilmaista kaikenlaisia tunteita, ei vain yhtä tiettyä. Kaikkea niitä, mistä elämä on tehty, Madonna kuvailee levytysprosessia.

Madonna oikoo reilusti käsityksiä itsestään. Hän tietää vaativansa ihmisiltä paljon, mutta ei myönnä olevansa kontrollifriikki.

- Inhoan käyttää sanaa "kontrolli" niin paljon, koska ihmiset yhdistävät sen minuun, mikä tulee luovaan puoleeni, Madonna kertoo.

- Kaikki sanovat: olet kontrollifriikki ja ja haluat kontrolloida asioita. Totuus on se, että kaikki mitä teen, myös kappaleita tehdessäni, olen aina yhteistyöhaluinen! Arvostan ihmisten panostusta ja vaadin sitä. En voi työskennellä yksin. En ole esimerkiksi Prince, tai kuten monet muut artistit, jotka voivat soittaa jokaisen instrumentin, äänittää kaikki kappaleet, tai olla kuuntelematta muita ihmisiä.

Madonnan uusi albumi MDNA on kaupoissa 23.3. Madonna konsertoi Helsingin Olympiastadionilla 12.8.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat