Osta hyönteishotelli, siis mikä?

05.03.2012 10:00 -

Hyönteishotellissa on tarjolla kuusi erilaista huonetta kaiken maailman ötököille. Hotelli on oiva apu piristämään parvekkeiden ja pihojen istutuksia uuteen kukoistukseen.

Hyönteisten luonnolliset pesintä- ja talvehtimispaikat ovat vähentyneet vuosi vuodelta ihmisen pihanhoidollisten töiden tuloksena. Eliökantaan on vaikuttanut heikentävästi myös ilmaston lämpeneminen.

Pölyttävien hyönteisten kannan negatiiviseen kehitykseen kiinnitettiin viime vuonna erityistä huomiota Keski-Euroopassa, eritoten Saksassa. Vastaus oli luonnonmateriaaleista käsityönä valmistettu hyönteishotelli, joka tarjoaa hyötyhyönteisille pesintätilan ja turvallisen talvehtimismahdollisuuden.

Uniikit hotellit ovat keino palauttaa puutarhan, pihamaan, terassin tai parvekkeen ekologinen tasapaino!

Hyönteishotellin huoneet jakautuvat kuuteen erilaiseen osastoon, joissa on elintilaa monille hyötylajeille. Ylimmässä kerroksessa viihtyvät leppäkertut. Ne säätelevät tehokkaasti puutarhan lehtikirvakantaa. Alapuolen puiset kolot houkuttelevat asukeikseen muurimehiläisiä tarjoten ihanteellisen paikan jälkeläisten kasvattamiseen. Muurimehiläiset ja niiden toukat käyttävät ravinnokseen siitepölyä ja mettä ympäristön varhain kukkivista kasveista. Keskikerros tarjoaa suojapaikan petopistiäisille, villimehiläisille ja päiväperhosille. Alimman kerroksen kävyt sopivat niin leppäkerttujen kuin esimerkiksi harsokorentojen majapaikaksi. Hyönteishotelli toimii hyötyhyönteisille suojapaikkana ympäri vuoden.

LUE MYÖS:

Sari Seppälä osti hyönteishotellin lahjaksi Minna Ottavaiselle!

(Radio Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat