Viikonlopun kiekkonujakoinnista sakkoja ja pelikieltoja

29.11.2011 12:36 -

Lauantaina tehty SM-ligan jäähyennätys on poikinut useita rangaistuksia niin pelaajille kuin valmentajillekin.

Jääkiekon SM-liigan kurinpitoryhmä on määrännyt sekä Pelicansille että HIFK:lle 10 000 euron sopimussakon lauantain pelinujakoinnista.

Yhteensä yhdeksän pelaajaa sai lisärangaistuksen Pelicansin ja HIFK:n välisen SM-liigaottelun joukkotappelusta. Neljä Pelicansin ja kaksi HIFK:n pelaajaa sai SM-liigan kurinpitäjältä kahden ottelun pelikiellon. Yhden ottelun pannaan joutui kaksi HIFK:n ja yksi Pelicansin pelaaja.

14 pelaajaa sai ottelussa pelirangaistuksen väkivaltaisuudesta.

Lahden Pelicansin valmentaja Kai Suikkanen ja HIFK:n valmentaja Petri Matikainen saivat kumpainenkin kahden ottelun toimintakiellon. Suikkanen on sivussa otteluissa Blues-Pelicans ja Pelicans-Kalpa ja Matikainen otteluissa HIFK-HPK ja KalPa-HIFK. Päätöksestä voi valittaa.

Kurinpitoryhmän mukaan Pelicansin ja HIFK:n ottelussa syyllistyttiin useisiin ei-spontaaneihin tappeluihin, joista aiheutui tarpeetonta kielteistä julkisuutta SM-liigalle, liigan joukkueille ja jääkiekon julkisuuskuvalle yleisemmin.
Valmentajat ovat vastuussa pelaajien käyttäytymisestä. Koska valmentajat eivät selvitysten perusteella yrittäneet estää ja tuomita pelaajien käytöstä, he ovat toimineet moitittavasti ja liigan etujen vastaisesti, ja saivat saman rangaistuksen kuin pelaajat.

Lauantaina Lahdessa pelatussa ottelussa jaettiin ennätykselliset 465 rangaistusminuuttia.

(Radio Nova, STT)

Kilpailut

Uusimmat