Nordean konttorit kiinni työnseisauksen vuoksi

10.11.2011 18:06 -

Suurin osa Nordea-pankin konttoreista on tänään kiinni työnseisauksen vuoksi.

Nordean mukaan myös puhelinpalvelu on suljettu, mutta verkkopankki, korttimaksut, käteisnostot ja maksuautomaatit toimivat.

Työnseisauksella vastustetaan työnantajia edustavan Finanssialan Keskusliiton ilmoittamaa työsulkua, joka alkaisi kahden viikon päästä.

Nordean työntekijöiden Nousu-yhdistyksen pääluottamusmies Paula Hopponen arvostelee sitä, että työsulku koskee myös Nordeaa, vaikka Nousu ei ole lakkovaroituksessa mukana.

- Tämä on nyt ensimmäistä kertaa Suomen historiassa, että työnantaja uhkaa työsululla ammattiliittoa, joka ei ole itse asettanut mitään uhkia työtaistelun suhteen. Tämä oli meille suuri yllätys, koska meillä on nyt käynnissä yt-neuvottelujen päätösosiot, jossa ihmiset joutuvat kuuntelemaan sitä, että jos työsuhde päättyy. Me ollaan yritetty, että jos näitä asiota voitais neuvotella, ja työnantajalla ei ole ollut siihen hirveästi halukkuutta. Sitten he vielä vastasivat, että lähtevät työtaistelutoimiin meitä vastaan, ja tämä oli sellainen asia, jota ei voinut millään hyväksyä, Paula Hopponen toteaa.

Jos työehtosopimusneuvottelut eivät etene, suurta osaa suomalaispankkeja uhkaa viikon lakko 23. marraskuuta alkaen.

(Radio Nova, MTV3)

Kilpailut

Uusimmat