Parisuhteessa kannattaisi nukkua erikseen

09.08.2011 21:00 -

Omassa sängyssäsi voit päättää täysin asentosi, liikkumatilasi ja lämpötilan lakanoiden alla - sinulla on täysi kontrolli peittoon ja lakanoihin.

Erikseen nukkuminen on helpompaa ja uni parempaa, koska silloin saa nukkua niin leveästi kuin haluaa, eikä peitosta tarvitse taistella.

Samassa sängyssä nukkuessa ongelmia voi tulla asennon, liikkumatilan ja lämpötilan suhteen. Usein pariskunnat haluavat nukkua eri lämpötilassa, jolloin yö voi olla toiselle liian kuuma tai kylmä.

Kumppanisi tekee yötöitä ja sinä teet arkityötä, kumppanisi on aamuvirkku ja sinä taas valvot myöhään esimerkiksi katsomalla televisiota. Olette yhtäaikaa sängyssä vain hetken verran ja silloinkin sotkette toistenne unta. Eri sängyissä nukkuessa toisen unta ei tulisi häirittyä. Unen laatu olisi todennäköisesti parempaa, mikä taas vaikuttaa jaksamiseen niin töissä kuin sängyssäkin.

(Radio Nova, Helistin.fi)

Tätä mieltä Radio Novan kuuntelijat ovat yhdessä nukkumisesta.

- Ilman muuta voidaan nukkua eri huoneissa. Elämänlaatu parani heti kun kumpikin saa nukuttua hyvin. Meillä ainakin mies kuorsaa, itse en tietenkään :) Nukumme viikot eri huoneissa ja viikonloput yhdessä. Ei missään nimessä haittaa parisuhdetta, päinvastoin parisuhteen laatu on parantunut. Uni on tärkeää, kaikkien kannalta. Ei mitään vanhuksia!!

- Jo 12 vuotta samassa sängyssä eikä mitään ongelmaa. Ainoa ongelma tulee silloin jos toinen ei jostain syystä olekaan kotona ja joutuu nukkumaan yksin, ei saa nukuttua kunnolla ja heräilee koko ajan. Me nukumme ehdottomasti aina samassa sängyssä. Ärrä

- Isäni on sanonut osuvasti, että jos nukutaan eri sängyissä, nukutaan myös eri osoitteissa. Ja vanhempani ovat kestäneet erittäin hyvin toistensa krohinaa jo 30 vuotta :) Aranel

- Ehdottomasti samassa sängyssä, vaikkakin kummallakin omat peitot, koska minä omin muuten koko peiton. Vaikka rakkaani kuorsaa ja on iltavirkku, niin uni tulee paremmin kun hän on vieressä. En mistään hinnasta vaihtaisi pois sitä tunnetta, kun hän tulee viereeni ja ottaa kainaloonsa. Mamma

Kilpailut

Uusimmat