Päättynyt toukokuu oli poikkeuksellisen lämmin ja sateinen

01.06.2011 12:15 -

Ilmatieteen laitoksen mukaan toukokuun keskilämpötila oli lähes koko maassa tavanomaista korkeampi. Myös kuukauden sademäärä oli myös tavanomaista suurempi.

Keskilämpötilat jäivät ainoastaan länsirannikolla, maan kaakkoisosassa sekä paikoin maan keskiosassa hieman alle pitkäaikaisten keskiarvojen. Suhteellisesti lämpimintä oli Itä- ja Pohjois-Lapissa, jossa keskilämpötila oli runsaat kaksi astetta tavanomaista korkeampi.

Kuukauden sademäärä oli suuressa osassa maata tavanomaista suurempi. Suhteellisesti sateisinta oli lounaissaaristossa ja Ahvenanmaalla sekä osassa Keski-Lappia, jossa satoi yli kaksinkertaisesti tavanomaiseen nähden.  Sen sijaan monin paikoin maan etelä- ja keskiosassa jäätiin alle tavanomaisen sademäärän.

Lunta oli kuukauden alkaessa enää Keski- ja Pohjois-Lapissa eli selvästi suppeammalla alueella kuin tilastollisesti toukokuun alussa. Lumet hävisivät myös Lapista 20. päivän jälkeen.

Kevätkuukausien eli maaliskuusta toukokuuhun ulottuvan jakson keskilämpötila oli Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan koko maassa tavanomaista korkeampi.

(Radio Nova, Ilmatieteen laitos)

Kilpailut

Uusimmat