Yliopiston Apteekki palvelee nyt myös internetissä

28.04.2011 15:00 -

Yliopiston Apteekki avasi tänään verkkoapteekin.

Yliopiston Apteekin avaamasta valtakunnallisesta verkkoapteekista löytyy kattava itsehoitolääkkeiden ja apteekkituotteiden valikoima.

Reseptilääkkeitä ei voi vielä tilata verkon kautta mutta se on todennäköisesti mahdollista vielä tämän vuoden aikana.

Verkkoapteekissa on lähes kaikki Yliopiston Apteekin koko itsehoitotuotevalikoimasta. Valikoimasta puuttuu vain kylmäkuljetusta vaativat tuotteet, joita voi hankkia toistaiseksi vain apteekin toimipisteestä.

”Aloitamme reseptilääkkeiden myynnin verkkoapteekissa myöhemmin tämän vuoden aikana, kun sähköisen reseptin käyttö Suomessa yleistyy ja viimeiset viranomaisohjeet täsmentyvät”,  Katariina Kalsta sanoo.

Lainsäädännön mukaan reseptilääkkeiden myynti on mahdollista vain sähköisellä reseptillä, joka on toistaiseksi käytössä vain Turussa ja Kotkassa. Alkukesällä sähköinen resepti otetaan käyttöön Länsi-Pohjan ja Itä-Savon alueilla. Tämän jälkeen käyttö laajenee alueittain koko Suomeen.

Verkkoapteekilla pitkät palveluajat

”Valtakunnallisesti palveleva Yliopiston Apteekin verkkoapteekki parantaa lääkkeiden saatavuutta ja helpottaa esimerkiksi liikuntarajoitteisten ja muuten huonosti apteekkiin pääsevien asiointia apteekissa”, apteekkari Jari Kokkonen toteaa.

Yliopiston Apteekin verkkoapteekki on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Opastusta saa puhelimitse joka päivä 7-24.

”Verkkoapteekkimme puhelinpalvelusta saa neuvoja lääkkeisiin ja niiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä. Kattavat tiedot lääkevalmisteista ja lääkkeiden mahdollisista yhteisvaikutuksista löytyvät myös verkkoapteekista”, Katariina Kalsta kertoo.

Verkkoapteekissa voi maksaa verkkopankkimaksulla ja luottokortilla. Tilaukset toimitetaan Suomessa sijaitseviin osoitteisiin postitse.  


Kilpailut

Uusimmat