Harrastuksena sukututkimus

21.04.2011 10:40 -

Sukututkimus on nykyään aika yleinen harrastus ja varsinkin viimeisen parinkymmenen vuoden aikana sen suosio on kasvanut räjähdyksenomaisesti.

- Tutkimus kannattaa aloittaa kyselemällä omilta sukulaisiltaan tietoja esivanhemmista. Näin saa tarkkoja nimiä ja syntymävuosia, jotta pääsee etsimään eri rekistereistä, tietokannoista ja arkistoista. Internetistä tietoja ei löydy viimeisen 100 vuoden ajalta, mutta 1800-luvulta tietoja alkaa löytyä jo enemmän, kertoo Suomen sukututkimusseurasta Jarmo Paikkala.

Sukututkimusta tekevä voi etsiä lähdeaineistoa Kansallisarkistosta. Helsingissä sijaitseva Kansallisarkisto on osa arkistolaitosta, johon kuuluvat myös maakunta-arkistot.

Radio Novan kuuntelijoiden kommentteja:

- Sukututkimuksen kautta henkilö saa tietää omat juurensa. Jokaisen on hyvä tietää oma sukutausta. Jokainen esi-isä on tärkeä koska ilman heitä ei olisi olemassa. Olipa esi-isä maaorja tai pormestari.

- Sukututkimusta ollaan suunnittelemassa. Olisi kyllä muakvaa tietää, että minkälaisia tyyppejä on suvussani viime vuosina ollut.

(Radio Nova - Kansallisarkisto)

Kilpailut

Uusimmat