Kotimainen lyhytelokuva tekee tänään historiaa

08.04.2011 12:30 -

Elma ja Liisa -lyhytelokuva saa tänään teatteriensi-iltansa kautta Suomen.

Kaksi suosittua suomalaista näyttelijäkaunotarta, Pamela Tola ja Pihla Viitala ovat tulleet tunnetuiksi monista kotimaisista menestyselokuvista. Nyt näyttelijät ovat ohjanneet ensimmäisen elokuvansa.

Näyttelijättäret saivat kerran hullun idean: heidän pitäisi kokeilla tehdä oma elokuva! Ajatus sai nopeasti tulta alleen, vaikkei kummallakaan ole ohjaajankoulutusta ja heidän oli lähdettävä tekemään elokuvaansa omin voimin pienellä budjetilla ilman rahoitustukea.

Elokuvan teossa ovat olleet mukana suomalaisen elokuvan kärkinimet, kuten Mikko Leppilampi, Juha Veijonen, Anneli Sauli, Elina Knihtilä ja Tommi Korpela.

-Halusimme kokeilla, onko meistä ohjaamaan elokuvaa. Koska meillä oli vain kokeilunhalu eikä onnistumisen pakkoa, ei tullut myöskään paineita, Pamela Tola sanoo Aamun Radion haastattelussa.

-Tottakai se oli pientä kohellusta, varsinkin jos olimme molemmat kuvassa. Me oltiin samalla puvustajia, lavastajia ja maskeeraajia ja meillä ei ollut kuvaussihteeriä. Me sitten loppuvaiheessa ruettiin löytämään omaa rytmiä. Ehkä Pihla katto enemmän kuvaa ja mä ohjasin enemmän muita näyttelijöitä, Pamela nauroi.

Kuuntele Pamela Tolan ja Pihla Viitalan haastattelu tästä:



Elokuvan kotisivuille tästä

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat