Kevät tuo vähemmän siitepölyallergioita?

02.04.2011 15:00 -

Metsäntutkimuslaitoksesta saatujen tietojen mukaan koivu kukkii heikosti kautta maan.

Jos ennuste pitää paikkansa, kevät tuo normaalia vähemmän siitepölyallergian oireita: aivastelua, tukkoista nenää, kutisevia silmiä ja vetistä nenänvuotoa.

-Koivu kukkii heikosti tänä keväänä ja se tarkoittaa siitepölyallergiselle tavallista helpompaa kevättä, sanoo allergianeuvoja Anne Vuorenmaa Allergia- ja Astmaliitosta.

Tosin liiton allergianeuvontaan on jo tullut soittoja oireista, sillä lepän ja pähkinäpensaan siitepölyt ovat saapuneet kaukokulkeumina etelästä.

-Jos siitepölyallergian oireet olivat viime vuonna voimakkaat, nyt on korkea aika aloittaa allergialääkitys, ennusteisiin katsomatta. Jos oireet olivat vuosi sitten lievät, lääkitys aloitetaan vasta tarpeen tullen keväämmällä, ohjeistaa allergianeuvoja Anne Vuorenmaa Allergia- ja Astmaliitosta.

Siitepölyä leviää ilmaan voimakkaimmin tuulisella, kuivalla ja aurinkoisella ilmalla. Sade puhdistaa ilmaa, joten allergisen paras aika ulkoilla on pian sateen loputtua.

Allergia- ja Astmaliitto paikallisyhdistyksineen järjestään 11. kerran valtakunnallisen Allergiaviikon 4.-10. huhtikuuta.

Siitepölytilannetta voi seurata internetissä  www.utu.fi/siitepoly

(Radio Nova, Allergia- ja Astmaliitto)

Kilpailut

Uusimmat