Pyöräilykausi lähestyy - matkaan huollon kautta

27.03.2011 12:00 -

Polkupyörä vaatii säännöllisin väliajoin huoltoa ja matkat taittuvat turvallisemmin ja kevyemmin hyvin huolletulla pyörällä.

Kevään lämpösäteet saavat pyöräilevat suomalaiset liikenteeseen. Ennen matkaa kannattaa tarkistaa, millaisella pyörällä lähtee liikenteeseen. Keväthuollon voi tehdä itsekin, mutta yleisesti se kannattaa teettää ammattilaisilla.

Pyöräkorjaamot suosittelevat pyörän huoltamista vähintään kerran vuodessa. Turvallisella pyörällä on hyvä lähteä kevään ensimatkoille, varsinkin jos ajokelit ovat vielä vaihtelevia. Pyörä kannattaa viedä huoltoon lähiaikoina, sillä korjaamoissa on keväisin ruuhkaa.

Miten säilytät pyörääsi?

Polkupyörä tulisi säilyttää suojaisessa ja tasalämpöisessä paikassa, jolloin jarru- ja vaihdevaijerit säästyvät hapettumiselta. Pitempiaikaisessa säilytyksessä pyörä tulisi olla koukkujen varassa tai muuten ilman maakosketusta. Pyöräillessä tulee huolehtia riittävästä ilmanpaineesta renkaissa, jolloin renkaat eivät pääse murtumaan ja polkeminen on kevyttä.

Jos pyörä joutuu jatkuvasti alttiiksi erilaisille sääoloille, kannattaa sen kuntoa tarkkailla ja viedä se ajoissa huoltoon. Samalla säästyy mahdolliset isommat korjauskulut.


Kilpailut

Uusimmat