Fukushimassa uusi räjähdys

14.03.2011 08:04 -

Maanjäristyksen vaurioittamassa Fukushiman ydinvoimalassa on tapahtunut uusi räjähdys.

Räjähdys ei kuitenkaan vahingoittanut voimalan reaktoria, ja suuren radioaktiivisen vuodon mahdollisuutta pidetään vähäisenä.

Viimeisimmät tiedot Japanista kertovat, että tilanne katastrofialueella ei ole millään lailla tasaantunut. Järistyksessä vaurioituneessa Fukushiman ydinvoimalassa on sattunut räjähdys yöllä Suomen aikaa.  

Ydinvoimayhtiö Tepcon mukaan uusi räjähdys ei vahingoittanut  Fukushiman voimalan kolmosreaktoria. Räjähdyksen aiheutti todennäköisesti reaktoriin kertynyt vety. Viimeisimpien tietojen mukaan  Suuren radioaktiivisen vuodon mahdollisuus on pieni. Räjähdyksessä on ydinvoimayhtiön mukaan loukkaantunut ainakin 11 ihmistä.

Samaan aikaan pahiten järistyksen aiheuttamasta tsunamista kärsineelle koillisrannikolle odotettiin uutta tsunamia. Merellä kohti rantaa liikkunut viisimetrinen aalto kuitenkin laantui ja tsunamivaroitus peruttiin.

Kolme päivää järistyksen jäljeen uhriluku on noussut jälleen tuhansilla. Japanin koillisrannikolta on löytynyt kahden tuhannen ihmisen ruumiit. Samoilla seuduilla avustustyöntekijät etsivät kuumeisesti eloonjääneitä.

(MTV3 - Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat