Mitä yhteistä on vaaleilla, lumiukoilla ja ilmastolla?

08.03.2011 11:00 -

Tänään lumiukot eri puolilla maata kysyvät, että "kannattaako sinun eduskuntavaaliehdokkaasi ilmastolakia?"

Ympäristöjärjestö Maan ystävät avaa perinteisen Lumiukkojen mielenosoituksen yhteydessä tämmöisen yhden kysymyksen vaalikoneen.

Maan ystävien ilmastokampanjavastaava Laura Meller kertoo, että äänestäjät voivat selvittää siinä, ketkä ehdokkaat kannattavat ilmastolakia ja siihen liittyviä kasvihuonekaasupäästövähennyksiä.

Maan ystävien vaalikoneeseen on vastannut tähän mennessä runsas kolmasosa kaikista ehdokkaista. Suurin osa heistä on ilmastolain kannalla.

Eduskuntapuolueista ilmastolakiin ovat kyselyn mukaan sitoutuneet sosialidemokraatit, vasemmistoliitto ja vihreät. Nihkeimmin siihen suhtautuvat kokoomus ja perussuomalaiset.

Maan ystävien vaatima ilmastolaki velvoittaisi hallituksen vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä kotimaisin toimin vähintään 40 prosenttia vuoteen 2020 mennessä ja 95 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Kampanja vaatii myös, että ilmastolaki on sisällytettävä seuraavaan hallitusohjelmaan.

Tänä vuonna ilmastolakiin keskittyvät lumiukot vaativat tänä vuonna ilmastokatastrofin torjuntaa jo seitsemättä kertaa peräkkäin. Lumiukkojen mielenosoituksia järjestetään kaikkiaan 12 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Kilpailut

Uusimmat