Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Punajuuripiiras
Ihanan helppo piiras sopii hyvin syksyisiin viikonloppuihin. Makuina on tuttuja ja herkullisia ainesosia. Samalla herkku maistuu kasvissyöjille. Piiras on kätevä tehdä ja sen voi pakastaa ja sulattaa esimerkiksi välipalaksi!
Punajuuripiiras
1pkt ruis-kaurapiirakkataikinaa
2 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
4 punajuurta (raakaa)
loraus öljyä
½-1tl suolaa
mustapippuria
1pss (150g) sinihomejuustomurua
2 kananmunaa
2,5dl ruokakermaa
Sulata taikina. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja raasta punajuuret. Tässä toimii hyvin monitoimikoneen raastinterä, jos sellainen lojuu kaapissa.
Silppua tai raasta sipulit. Kuullota silput ja raasteet tilkassa öljyä, niin että nesteet haihtuvat, mausta suolalla ja pippurilla.
Painele taikina vuokaan. Levitä punajuuriseos pohjan päälle. Ripottele pinnalle homejuustomuru. Sekoita munat ja kerma keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista piirakkaa 30-40 minuuttia. Herkuttele!
-Vappu