Päävalmentaja Jukka Jalonen, millä eväillä Venäjä kaatuu finaalissa?

05.01.2016 10:18 -

Eilinen Ruotsi-voitto siivitti suomalaiset jälleen kiekkohurmioon. Kisastudioita varustellaan illan finaalia varten eri puolilla Suomea. Radio Novan aamu tavoitti Nuorten Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen, jolta kysyttiin tietenkin suunnitelmia Venäjän kaatamiseksi. 

Millä eväillä Venäjä kaatuu tänään finaalissa, Jukka Jalonen?

– Pitkälti samoilla eväillä kuin Ruotsikin kaatui. Kyllä meidän pitää jämäkästi puolustaa edelleen ja kuitenkin rohkeasti hyökätä, joukkueena ylipäätään pelata ja olla kärsivällisiä, ja uskoa siihen omaan juttuun, tapahtui mitä tapahtui.

Jukka Jalonen kertoi myös, että he ovat saaneet paljon tukea suomalaisilta.

– Se riittää, että pojat tietävät, että kaikki ovat meidän tukena ja heidän tukenaan. Pojat nauttivat tilanteesta. Tämä on niin harvinaislaatuista, ettei tällaiseen tilanteeseen uransa aikana ikinä pääsee kukaan, pelaaja tai valmentaja. On ollut aika uskomaton taival jo tähän asti. Kyllä se on koettu vahvasti, että kansa on läsnä.

Teemu Selänne kävi joukkueelle puhumassa ennen turnausta.

– Teemu hyvin sanoi, että yksi tärkeimpiä asioita on se, ettei koskaan tunnetaso nousisi liian korkealle huippupelin jälkeen tai huonon pelin jälkeen vaipuisi liian alas. Pysytään siellä normirajoissa. Mun mielestä me olemme ihan hyvin pysytty. Sekin takia uskon, että olemme illalla valmiit. 

Omista onnea tuottavista tavoistaan Jalonen kertoi myös Minnalle ja Matille, tosin Minnan pienen patistelun jälkeen.

– Varmaan kaikilla on jotain pieniä juttuja. Se voi olla vaikka sellainen, että jos on jollain samalla tussilla piirtänyt pojille kuvioita ja tussi hyytyy, niin kyllähän se tussi pitää taskussa olla koko ajan eikä vaihtaa. Tai voi sen vaihtaa, mutta se alkuperäinen pitää olla mukana, vaikka sitä ei käytäkään.

Joukkueesta löytyy Jalosen mukaan myös videovastaava, joka tekee ennen peliä joukkueelle tsemppivideon. Video tsemppaa Nuoret Leijonat viimeiseen iskuun.

Kuuntele Jukka Jalosen haastattelu:

 

 

 

Kilpailut

Uusimmat