Sunrise Avenuen taustavaikuttajille kaikkien aikojen ensimmäinen musiikkivientipalkinto

08.12.2015 14:01 -

Helsinkiläiselle Comusic Productionsille on myönnetty kansallinen musiikkivientipalkinto Music Finlandin toimesta. Comusic Productionsin menestyksiin kuuluu Sunrise Avenue -yhtyeen läpimurto Keski-Euroopassa.

Valtakunnallinen musiikkivientipalkinto annettiin tunnustuksena Comusic Productionsille suomalaisen musiikin kansainvälistämisestä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kyseinen palkinto on jaettu.

Anne Laaksonen, Mikko Saukkonen ja Sunrise Avenuen keulahahmo Samu Haber perustivat Comusic Productionsin vuonna 2010. Sunrise Avenuen albumeita on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta. Bändin debyyttisingle Fairytale Gone Bad oli Saksan radioasemien soitetuin kappale 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä ja Sunrise Avenuen vuoden 2011 hitti Hollywood Hills oli puolestaan julkaisuvuotensa soitetuin kappale Saksassa. Samu Haber on sittemmin nähty muun muassa Saksan The Voice-tv-ohjelman tähtivalmentajana. 

Palkintoraadin perusteluita Comusicin valinnalle olivat muiden muassa seuraavat: 

– Comusic on tehnyt pitkäjänteistä työtä Saksan vaativilla ja isoilla markkinoilla. Yhtiön liikevaihdon kasvu ollut tuntuvaa viime vuosina, minkä myötä yhtiön musiikkivientitoiminta on ollut taloudellisesti kannattavaa. Samu Haber ja Sunrise Avenue ovat saaneet merkittävän jalansijan Saksan musiikkimarkkinassa. Tämä työ tulee auttamaan myös muiden artistien vientiä Eurooppaan ja värittää myös musiikkikulttuurimme monipuolisuutta.

Comusic Productions on täyden palvelun musiikkiyhtiö, jonka toiminta-alueisiin kuuluu esimerkiksi äänitteiden oikeuksien hallinnointi, manageritoiminta, sopimusneuvottelut ja toiminta- ja julkaisutapojen suunnittelu sekä toteutus yhdessä artistiensa kanssa. Sunrise Avenuen lisäksi Comusicin artistilistalle kuuluvat tällä hetkellä My First Band -yhtye ja laulaja-lauluntekijä Niila. Comusicin tavoitteena on löytää myös lisää uusia laadukkaita esiintyjiä, pyrkiä viemään suomalaista musiikkiosaamista kokonaisvaltaisesti maailmalle sekä löytää kullekin artistille parhaat mahdolliset yhteistyökumppanit. 

(Nova/Music Finland

Kilpailut

Uusimmat