Joogaguru Kylli Kukk päätti tulla onnelliseksi ja niin tapahtui

09.10.2015 10:10 -

Kylli Kukk antoi ohjeet onnellisuuden saavuttamiseen käydessään Novassa Paula Norosen vieraana. Onnellisuuden voi saavuttaa, vaikka räntää sataa vaakatasossa, masentaa ja selkäkin taipuu kaiken alla köyryyn. Se onnistuu harjoittelemalla.

Estonian uppoaminen vaikutti suuresti Kylli Kukkin asenteeseen  onnellisuutta kohtaan. Hän menetti Estonian onnettomuudessa läheisiään. Sen sijaan, että hän olisi jäänyt jumiin siihen alakuloiseen olotilaan, hän päätti tulla onnelliseksi.

– Olin toki onnellinen ennen Estoniaa, mutta onni oli silloin riippuvainen ulkoisista tekijöistä. On helppoa olla onnellinen, kun koulu luistaa, raha-asiat ovat kunnossa, on kultsi ja auringonpaistetta. Nimenomaan se on se taito, ettei ulkoista  onnea, vaan löytää sen onnen omasta sydämestä ja mielestä. Ja sitä pystyy harjoittelemaan, Kukk kertoi.

Joogakoulu Shantin perustaja Kylli Kukk päätti tulla onnelliseksi ja niin tapahtui.

-  Sen sijaan, että katselee maailmaa happamin,epäluuloisin ja pelokkain silmin ja vetää iitsensä köyryyn, niin avautuu ja  oikaisee ryhdin, siloittaa otsarypyt, ja houkuttelee hymyn huulille. Vaikka feikkihymyn, aivot kuitenkin reagoi siihen positiivisesti. Sellainen sanontakin on, että fake it until you make it. Tämä kaikki nostattaa mielialaa, Kukk opastaa.

–  Mä tykkään vähän olla kapinallinen, niin kuin mustalammas. Teen just päin vastoin kuin yleensä ihmiset. Esimerkiksi kun tulee syksy monet alkavat pitää mustia ja harmaita vaatteita,  niin mä alan käyttää kirkkaita vaatteita ja värejä. Juhlistan syksyä ja teen vastaiskun sille mitä yleensä ihmiset tekee, Kukk sanoi.

Kuuntele Paula Norosen ja Kylli Kukkin jutustelu kokonaan.

(Nova)

Kilpailut

Uusimmat