Nettihuuteluun kyllästynyttä Henri Alénia arvosteltiin rajusti: Meinasin vetää ranteet auki

01.10.2015 18:09 -

Nettimesoamiseen on puututtu sulkemalla muun muassa kommenttiosioita. Kokki Henri Alén ilmaisi jo vuosi sitten, että nimettömänä tapahtuva arvostelu ärsyttää häntä. Tuolloin häntä arvosteltiin sananvapauden rajoittamisesta.

Kokki Henri Alén myöntää avoimesti, että häntä ärsyttää anonyymisti tapahtuva arvostelu. Netissä tapahtuvaan huuteluun on puututtu viime päivinä isojen mediatalojen taholta, kun esimerkiksi MTV laittoi kommenttiosiot kiinni.

– Vuosi sitten, kun minä sanoin, että minua ärsyttää, niin hyvä ettei ristiinnaulittu. Että: ”Tässä sananvapauden maassa! Miten sinä voit? Ei näin, Henri Alén!” Oikeasti, meinasin vetää ranteet auki. Se oli aivan uskomaton paskamyrsky, joka siitä iski tuulettimeen.

Alén painottaa, ettei kysymys ole siitä, etteikö saisi kommentoida, arvostella ja käydä keskustelua. Asiallinen palaute on aina hänen mielestään hyvä asia. Hän vain toivoo, että keskustelu aloitettaisiin omilla kasvoilla, eikä niin että huudellaan Aku Ankan kuvan takaa.

– Jos en saa siitä suuttua, niin mistä minä saan suuttua? hän naurahtaa.

Kokki Henri Alén oli Paula Norosen vieraana Novan 7 Oikein -ohjelmassa torstaina 1.10. Alén puhui myös tuotteiden brändäämisestä Suomessa, purkkiruoasta, hyönteisten syömisestä ja millaiset kokkiohjelmat ovat hyviä. Kuuntele koko haastattelu alta.

Kilpailut

Uusimmat