Olli Herman: Ilkeä nainen ei näytä ikinä hyvältä

28.09.2015 18:01 -

Reckless Love -yhtyeen keulahahmo tunnetaan paitsi räväkästä live-esiintymisestään myös suomalaismiehelle epätavallisesta ulkonäöstään. Vokalisti on kertonut julkisuudessa avoimesti nauttivansa laittautumisesta, mutta onko lavalla nähtävä meikattu Olli Herman "oikea Olli Herman" vai roolihahmo?  

Kolmekymppinen Herman kertoi Novan viikonloppuaamujen Elli Collanille mietteitään kauneudesta.

– Klassinen ja kliseinen vastaushan on, että kauneus on katsojan silmässä. Mulle kauneutta on hyvinkin moni eri asia. Jos ihmisistä puhutaan, on kauneutta se, miten ihminen itseään kantaa, aloittaa Herman.

– Kauneus on sisäsyntyistä. Esimerkiksi klassisen kaunis nainen voi olla mulle häkellyttävän ruma ihminen, jos se on esimerkiksi todella ilkeä kusipää. Mä en vain pääse siitä yli. Ihminen on aina  kokonaispaketti. Tästä en pysty yhtään tinkimään!

Muusikko kertoo näkevänsä kauneutta joka puolella. Kauneus välittyy myös korvakäytävien kautta. Musiikki edustaa minulle monesti kauneutta. Jotkut biisit ovat todella kauniita. Kauneus on miehen mukaan ennen kaikkea voimavara.

– Kauneus piristää elämää. Tykkään siitä, että koti on kaunis ja että asiat ympärilläni ovat kauniita. Se tuo helpotusta elämään. Elämä on välillä raskasta. Kaikki kaunis tekee siitä helpompaa.

Collan tiedusteli, mitä kaunista Herman oli arjessa viimeksi nähnyt ympärillään.

– Jo, jos aloitetaan siitä, että tänäänkin heti herätessäni oman vaimoni!

Ei pieruverkkareissa yleisön eteen

Herman edustaa tyyliltään niinsanottua kasaritukkahevimiestä, mutta on erityisen pieteetillä laittautunut. Collan kysyi, onko lavalla oleva viimeisen päälle ehostettu Herman jonkinlainen roolihahmo.

– Kyllä se lavalla oleva mies on ihan todellinen Olli Herman. Lavalle laittautuminen on valmistautumisrituaali. Mä haluan sillä laittautumisella tehdä siitä hetkestä spesiaalin. Se on juhla. Ihmiset tulevat meidän keikalle viihtymään ja mun mielestä siitä hetkestä pitää tehdä tavallisuudesta poikkeava. Ne samat roskein viennissä käyttämäi pieruverkkari eivät oikein toimi lavalla.

Herman aloitti meikkaamisen 16-17 -vuotiaana, jolloin"nuoruuden rehvakkuudella testailtiin, että mihin kaikkialle sitä voi mennä meikit päässä". Tänä päivänä meikattu ulkoasu on miehen tavaramerkki ja  ympäristön suhtautuminen on muuttunut, kun mies tunnistetaan rokkitähdeksi. Joskus Hermanin seurassa olevat kaverit saattavat tuskastua ihmisten toljotteluun, mutta pääsääntöisesti nälvimistä ei tarvitse enää kuunnella.

Herman kertoo, ettei odota kumppaniltaan samanlaista panostusta ehostukseen kuin itseltään.

– Mun vaimohan ei meikkaa arkena ollenkaan. Toki hän on työnsä kautta hirveän kiinnostunut alasta ja tietää siitä todella paljon. Lisäksi mulla on paljon ystäviä, joita eivät turhanpäiväinen puunaus ja itsensä laittaminen kiinnosta yhtään.

Herman määrittelee parhaaksi piirteekseen avoimuuden ja innostumisen.

– Ne tekevät toivottavasti minusta muiden ihmisten silmissä semmoisen tyypin, jonka kanssa on mukava ja helppo olla. LIsäksi toivon, että voin esiintyjänä tuoda ihmisille valoa elämään.

Fyysisistä ominaisuuksistaan Hermanilla on vaikeuksia nostaa esille parhaita.

– Toi on paha. En ole sillä tavalla yksittäisiä ruumiinosia miettinyt.. Mutta mä tykkään ylipäätään käsistä, en siis käsivarsista vaan käsistä. En tykkää siitä, että ihmisillä on revityt kynsinauhat tai että kädet on jotenkin muuten rumat. Mä tykkään kyllä omists käsistäni! En huolla käsiäni ollenkaan, mutta ne ovat siitä huolimatta mielestäni hyvät, iloitsee Herman.

2000-luvun alussa perustetun Reckless Loven neljäs studioalbumi julkaistaan pian. Herman on itse kuvaillut bändinsä musiikkia Soundi-lehdessä "hyvän mielen heviksi".

Elli Collan ja Viikon lopunajat Novassa lauantaisin klo 10-14 ja sunnuntaisin klo 12-14.

Lisää kauneusaiheesta:

Jouni Hynynen: Rumia naisia ei ole olemassakaan

Noora Karma: Ihmisiksi eläminen kaunistaa

Kuva: Shutterstock

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat