Erika Eiffelistä kirjan kirjoittanut Janne Flinkkilä: Maailma olisi kovin erilainen jos kaikki rakastaisivat kuin Erika

18.09.2015 14:15 -

Janne Flinkkilä vietti Erika Eiffelin kanssa kahdeksan kuukautta ja tuosta ajasta syntyi kirja Rautaiset rakastajat - Matka Erika Eiffelin maailmaan. Erika Eiffelin sukunimi on siis peräisin kuuluisalta tornilta,  hän on naimisissa Eiffel-tornin kanssa. 

Erika samaistuu erilaisiin objekteihin ja kunnioittaa niitä jopa siinä määrin, että Berliinin kaduille maahan viskotut mainoslehtiset aiheuttivat Erikalle tuskaa. – Erika samaistui niin niihin mainoslehtisiin joita kadulla kulkijat talloivat, että alkoi poimia niitä maasta. Hänen teki niin pahaa, kun mainokset olivat aivan hylättyinä ja poisheitettyinä, Flinkkilä muistelee. –Tuli mieleen nykymaailman kertakäyttökulttuuri. Jos kaikki rakastaisivat objekteja kuin Erika, maailma olisi kovin erilainen.

Erika Eiffel on palvellut USA:n Air Force Academyssa, menestynyt perinteisessä japanilaisessa miekkailussa paremmin kuin kukaan länsimaalainen sekä voittanut kahdesti jousiammunnan maailmanmestaruuden. Miten tähän on tultu? Missä Erika tällä hetkellä asuu ja mitä kuuluu suhderintamalle?

Kuuntele Paula Norosen ja Janne Flinkkilän keskustelu kokonaisuudessaan.

 

7 Oikein- ohjelmasarjassa Paula Norosen kaksituntinen torstaisin klo 14.00-16.00 ja perjantaisin klo 20.00-22.00.

 

(Nova)

Kilpailut

Uusimmat