Paljastuskirjan kirjoittanut tavarataloetsivä: Kovan luokan poliisi löytyi hyväilemästä itseään

24.08.2015 17:20 -

Perjantaisessa Katja Ståhlin luotsaamassa 7 oikein -ohjelmasarjan Riskirajoilla-ohjelmassa kuultiin Stockmann Yard -esikoiskirjan julkaisseen tavarataloetsivän tarina.

Yli 10 000 kiinniottoa suorittanut, Stockmannin etsivänä viimeiset 18 vuotta työskennellyt Antto Terras vieraili Katja Ståhlin Riskirajoilla-ohjelmassa. 

Kirjassa muun muassa selviää miten siveettömiä tavaratalossa vierailevat shoppailijat voivat olla.

– Poistumisrapussa aika kovankin luokan poliisi oli hyväilemässä itseään. Se asia sovittiin sitten poliisin johdon ja Stockmannin lakiosaston kanssa niin, ettei siitä tullut mitään, Terras paljastaa.

Tavaratalon Herkku-osastolla oli myös jäänyt kiinni tunnettu sisustusarkkitehti, joka hiveli banaaneja liian härskisti.

– Sillä tavalla, kun sen kaltainen ihminen voi hivellä hedelmiä. Naamasta näkee miten hän kokee ja ajattelee sen, tavarataloetsivä nauraa.

Esikoiskirjailijan mukaan hyvästä kirjasta täytyy löytyä vaaran tuntua lukijalle tai kirjoituksen kohteelle. Työnantajan kanssa kirjaprojektista ei ole koitunut ongelmia, vaikka Stockmannin mukaan kirja onkin fiktiivinen.

– Ei Stockmann halua olla se, joka sanoo (asiakkailleen), että nauratte väärälle asialle tai tykkäätte väärästä teoksesta. Silloin tietenkin myös kauppias menee tuotteen taakse, Terras toteaa.

– Menen mä tänäänkin täältä suoraan töihin.

Koko tunnin mittaisen keskustelun voit kuunnella alta:

Kilpailut

Uusimmat